Connect with us

Banánköztársaság

Juszt-matek a 43. hétre: 80 milliárd + napi 400 millió, azaz 41,6 milliárd = tesók között 121.6 milliárd forint, 1.500 darab 80 milliós lakás ára

Juszt-matek a 43. hétre: 80 milliárd + napi 400 millió, azaz 41,6 milliárd = tesók között 121.6 milliárd forint, 1.500 darab 80 milliós lakás ára
Megosztás

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Alább az év 43. hete fontosnak vélt kérdéseit olvashatják tollából.

Azt mondd meg….

„Ismét eltelt egy hét, így az év 43. hetében az Unio Bírósági ítélete szerint 80 milliárd + – napi 400 millió, azaz – 41,6 milliárdra – összesen majd 121.600.000.000 forintra – nőtt a befizetendő bírság összege.

Ugyan Orbán azt mondta, hogy a külföldi nagyvállalatok, illetve a bankok különadójából fizeti meg ezt, de ez soha nem volt igaz. Ugyanis a nagyvállalatok, a bankok nyereségét is mi adjuk össze. Egy igazi riporter – nem egy mikrofonállvány! – ezeket a kérdéseket tenné fel pénteken reggel, a közrádiónak csúfolt Fidesz szócsőben Tiborc apósának.

  • Komolyan mondta, vagy Orbán Balázs írta az október 23-ai ünnepi beszédét, amiben a sztálinizmus és az Európai Unió teljesen egy morális szintre került?
  • Ha ez a kettő Önnél egy, akkor viszont el kell fogadnom az egykori önmagáról szóló diagnózist, hogy tényleg tudathasadásos, hiszen – emlékeztetem – ma Ön az Unió soros elnöke. Hogy van az, hogy délelőtt az Unió ellen lázít, délután meg bemegy az Unió elnöki szobájába, s leül az íróasztalhoz?
  • Tényleg nem fogja fel, hogy nem az EU erőlteti a háborút Ukrajnában, hanem Oroszország, amely kirobbantotta ezt a klasszikus területszerző háborút?
  • Ezt is Ön mondta: “Nekünk 1956 tanulsága az, hogy csak egyetlen dologért, Magyarországért és a magyar szabadságért szabad harcolnunk.” Ennyire összezavarodott, hiszen a NATO elkötelezett tagjaként tudni való, hogy ha egy tagot külső támadás ér, akkor a többiek egyként lépnek fel. Vagy erről Ön nem hallott?
  • Az az érzésem, hogy Ön eltévesztette a dátumot. Önnek nem október 23.-án, hanem november 4.-én kellett volna ünnepi üdvözlő beszédet tartania?
  • Ön azt mondja, “úgy gondoljunk, hogy nem bevándorlókra van szükség, hanem a gyermeket nevelő magyar családok támogatására”. Ebben egyet is érthetünk, csakhogy mást mondanak szavak, mint a tettek. Önnek és a kormányának köszönhetően a belügyminisztériumi szerint az elmúlt 14 évben összesen 324 179 magyar vándorolt ki az országból. Ez több, mint Debrecen és Nyíregyháza lakossága összesen. Tessék mondani ez siker? Ez a nagyszerű családtámogatásnak köszönhető?
  • A múlt héten, az egyik éjszaka ismét saját hatáskörben döntött majd 70 milliárd forintról, amelyből jutott sportlétesítményekre, kormánypropagandára, ipari fogyasztók támogatására, egyházi működésre és a Bethlen Gábor alapítványnak. Ezek most a legégetőbb kiadások?
  • Alig több, mint az érettségizettek egy százaléka jelentkezett a klasszikus, kétszakos tanárképzésre. Valamivel többen a gyorstalpalóra, amelyen 4 félév alatt, nem tanárokat képeznek, hanem olyanokat, akik a NAT anyagát mondják fel a diákoknak. Ez azt jelzi, hogy Önöknek semmi érdekük a “kiművelt emberfők” sokaságára. Ugye tudja, hogy ez az igazi feudalizmus?”

<<< Olvassa cikkeinket a Google hírei között is! >>>

Ehhez képest a valóság…

Szerző