Connect with us

Kerítésen innen

Már csak egyet kell aludni és érkeznek a konzultációs levelek – Tegyen velük belátása szerint…..

Már csak egyet kell aludni és érkeznek a konzultációs levelek - Tegyen velük belátása szerint.....
Megosztás

Feltehetően ez alkalommal sem kell előkapnia senkinek az értelmező szótárt ahhoz, hogy a nemzeti konzultáció szokásos faék-egyszerűséggel megfogalmazott eldöntendő kérdésekre beikszelje a küldője szándékainak megfelelő választ. Innen már csak egy lépés és bejelenthető, hogy az „ország népe” -természetesen ellenőrizhetetlen módon– 110 %-ban egyetért a kormány intézkedésivel és „csak a Fidesz”.

Szia Uram…..

Hétfőn indul a legújabb nemzeti konzultáció

– ahogyan azt Orbán Viktor a nyomdából frissen kihozott konzultációs ívet lobogtatva már pénteken bejelentette.

Azt nem igazán lehet tudni, hogy mire is kíváncsi a kormányzat, milyen konkrét kérdésekre vár választ az újabb politikai akciójában. A korábbi gyakorlattal ellentétben

ezúttal nem tették közzé előre a kérdéssort a válaszopciókkal, csak néhány témakört árultak el, illetve egy-két konkrét kérdést, a válaszokat pedig egyáltalán nem közölték.

Az eddig ismertek alapján úgy tűnik, hogy azzal, az amúgy a nemzeti konzultáció lényegét megkérdőjelező hagyománnyal nem szakít az Orbán-kabinet, hogy jobbára eleve eldöntött és bejelentett intézkedésekhez keres igazolást.

<<< Olvassa cikkeinket a Facebookon és a Google hírei között is! >>>

Amit eddig sejteni lehet….

Amit a nemzteti konzultáció témaköreiről a hivatalos közlésekből eddig tudni lehet:

  • Kis- és középvállalkozások támogatása – Két kérdés is foglalkozik a kis- és közepes vállalkozások, valamint a multinacionális cégek helyzetével. Előbbi témához kapcsolódóan, a kkv-k állami támogatásáról, kedvezményes hitelprogramjáról már döntött is a kormány.
  • Családi adókedvezmény és a 13. havi nyugdíjról – Ezekről is szó lesz úgymond “kérdésként”, noha a kormány már az emberek véleményének kikérése előtt megígérte a családi adókedvezmény megduplázását és bejelentette azt is, hogy állandósítják a 13. havi nyugdíjat.
  • Migráció – Ez a téma szerepel majd az íven. Hidvéghi Balázs államtitkár magyarázta, szerint azért, mert “az Európai Bíróság döntése szerint napi egymillió euró büntetést kell fizetnie Magyarországnak, mert nem nyitja meg határait a bevándorlók előtt.” Csakhogy ez így nem igaz….
  • Béremelési program – Többéves béremelési programot szeretne a kormány, ebben a kérdésben is várják a véleményeket. Csakhogy ezt szintén már tényként jelentette be a kormányzat. Más kérdés, hogy a cél, a 400 ezer forintos minimálbért és az egymilliós átlagbér mennyire megvalósítható, erről itt és itt írtunk.
  • Lakhatás – A kormányzat lakhatási válságot emleget, ezért arról is kérdeznek, járjon-e adókedvezmény a cégnek, amelyik hozzájárul a dolgozóik lakhatási költségeihez, továbbá a SZÉP-kártyán lévő pénzt lakásfelújításra is fel lehessen-e használni, illetve kapjanak-e a fiatalok 5 százalékos lakáshitelt.

Szerző