Connect with us

Banánköztársaság

Kisnyugdíjasunk nyílt levele Manfred Webernek

Megosztás

Kisnyugdíjasunk hosszú ideje hallgat, már kezdtünk attól félni, hogy feladta, esetleg mint oly sokan előtte, ő is reménytelennek ítélte a helyzetet, de szerencsénkre nincs így, Itt az újabb nyílt levél ezúttal Manfred Weber úrnak.

Orban_Weber
Megosztás

Kisnyugdíjasunk hosszú ideje hallgat, már kezdtünk attól félni, hogy feladta, esetleg – mint oly sokan előtte – ő is reménytelennek ítélte a helyzetet, de szerencsénkre nincs így! Itt az újabb nyílt levél, ezúttal Manfred Weber úrnak.

Tisztelt Manfred Weber úr!

Olvasom, hogy jön hozzánk egy beszélgetésre, hogy meggyőzze Orbán Viktort. Tudja kérem, a magyar vendégszerető nép és így örömmel veszi, ha bárki is meglátogatja országunkat. Önt is nagy szeretettel fogja fogadni minden honfitársam, akikkel csak találkozik. Kik azért, mert szimpatizálnak Önnel, kik pedig csak azért, mert vendéget nálunk szeretettel illik fogadni, mások viszont aljas számításból és képmutatásból fogják várni.

Ön ultimátumot adott Orbán Viktornak melyben feltételként szabta, hogy csak úgy maradhat a Fidesz a Néppártban, hogy ha leveteti a szégyenletes plakátokat, a Brüsszel elleni kampánynak véget vet, bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól és nem utolsó sorban a CEU maradhat és kiadhatja továbbra is az amerikai diplomát.

Alig hangzott el, hogy jön, viharos gyorsasággal elkezdődött az utcai plakátok eltüntetése, letakarása, új plakátok felhelyezése. Nehogy azt higgye, hogy ez az Ön és pártcsaládja kérésére történt!

Felvilágosítom, hogy ezzel egy időben minden magyar háztatás kapott az adófizetők pénzén egy mini kis “plakátot”, hogy akik eddig nem is látták, azok most saját kezükbe foghassák és nem csak nézhetik hanem rögtön 7 pontban meg is magyarázzák benne, mit is akar Brüsszel.

Ha valaki, akkor Ön és párttársai tudják, mind a 7 pont hazugság. Kérem olvassa :

  • Beakarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát.
  • Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait.
  • Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.
  • Még több pénzt adnának a migrációt támogató szervezeteknek. .
  • Pénzzel feltöltött bankkártyákkal is segítenék a bevándorlást.
  • Kísérleti bevándorlási projekteket indítanának az afrikai országokkal.
  • Csökkenteni akarják a bevándorlást ellenző országok pénzügyi támogatását.

Ha valaki, akkor Ön tudja: ezek a tényként terjesztett állítások nem igazak. Ezzel kampányol a Fidesz az EP választásokra. Közben hazámban mély szegénység van. Ezt Ön nem fogja látni, hiszen elviszik gondolom az Országházába, ami a világ talán legszebb Parlamentje. Felviszik a Budai Várba, ahonnan csodálatos panorámát fog látni mesés fővárosunkról. De onnan fentről nem tetszik majd látni a nyomort, a nincstelenséget, a kilakoltatott embereket, a napi robotban megfáradt és magukért már tenni sem képes sokakat. Én, tudja már idős vagyok.

Weber úr!

Becsülettel ledolgoztam az életemet. Csepp kis nyugdíjamból élek. Nálunk a nyugdíjas nem számít, mint ahogyan az sem, akinek nem sikerült becstelen módon vagyonhoz jutni. Nálunk olyan nagy a szegénység, amilyen 1920 óta nem volt ebben az országban. Itt kérem az EU-tól kapott pénzekből látványberuházások épülnek silány minőségben és túlárazva.

Nem fogja látni az üres stadionokat és a 1900-s évek elején épült kórházakat sem. Igen, jól tetszik olvasni! Budapesten, az ország fővárosában ekkor épültek a kórházaink 90 %-a. Azóta csak javítgatják itt – ott. Ha belép akkor már megcsapja az orrát a több mint 100 éves salétrom, penész szaga.

Mi kérem szépen német és holland adomány-ágyakban fekszünk, jó esetben. Pár vidéki kórház kivételével siralmas 19. – 20. századi körülmények uralkodnak. Nem túlzás, afrikai szintűre süllyesztették a betegellátást. Orvosaink, nővéreink fáradtak, halálosan leterheltek, már azok, akik hivatás tudatból maradtak.

De nem jobb a helyzet máshol sem. Iparunk, mezőgazdaságunk kirabolt és lerombolt. Ez az ország, mely Európa éléskamrája volt még 30 éve, ma kong az ürességtől. A külföldről behozott élelmiszerekkel telezsúfolt polcokról az emberek az akciós termékeket vásárolják. A mi kormányunk nem csak Önöket csapja be, hanem minket is állandóan igyekszik egymás ellen fordítani. Itt elkeseredés van és remény. Remény arra, hogy egyszer az életben végre a nyugat segít! Mert mi már képtelenek vagyunk segíteni magunkon.

Én nem tudom jó-e a hazámnak, ha a Fidesz marad az EU néppárttagja, vagy az-e a jobb, ha kidobják Őket?

Számomra már csak az lenne a megnyugtató, ha az unió figyelne ránk és nem engedné, hogy a hazámnak juttatott EU-s támogatásokat ne lophassák el. Odakerüljenek, ahova szánták őket.

Mi minden külföldön elhangzott hangzatos hazug szólam mellett szépen csúszunk le. Távolodunk attól az álomtól, amiért mi 2004-n az EU-hoz csatlakoztunk. Nálunk a munkaidő a legmagasabb az unióban és mellé a fizetések a legalacsonyabbak.

Magyarországon hitelből élnek az emberek. Hitelt adnak, ha gyerek születik, hitelt, ha lakást akar venni és hitelt, ha autót, vagy uram bocsáss, valami tartós fogyasztási cikket. Mert a jövedelemből nem tud senki sem annyit megspórolni, hogy megvegyen bármit is amire szüksége van. Viszont a hitelt vissza kell fizetni! Ha nem tudja, akkor mindent elveszít. Nálunk rezsire és gyógyszerre keres a magyar dolgozó s most a nyugdíjasokról nem beszélek.

Minél idősebb valaki annál mélyebbre süllyed

Tisztelt Manfred Weber úr! Nem tudom ez az írás eljut-e Önhöz. Lesz-e valaki, aki lefordítja Önnek! Lesz-e olyan becsületes ember, aki felhívja a figyelmét: Önt átverik! Orbán Viktor még soha, senkinek a kedvéért nem kért bocsánatot! Nem akarja tudni, hogy Brüsszel egy város.

Más az Európai Unió és más az Európai Parlament! Ő csak a hazai parlamenti szokásokat akarja rákényszeríteni úgy a Néppártra, mint az EU-a. Ha javasolhatom, nézzen meg pár magyar parlamenti jegyzőkönyvet és nézzen bele az itteni parlamenti munkába. Olyan Fideszes stílust lát, ami példátlan az Unióban.

Kérem tájékozódjon!

Mi, magyarok már régen tudjuk, mit is jelent az Orbán mondása

„Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”

2011-s beszédéből idéztem. Olyan ember, aki mást mond és mást csinál, az Önmagát minősíti.

Tisztelettel
Rosta Ágnes
egy kisnyugdíjas, hazájáért aggódó magyar állampolgár

Kapcsolódó

Kis-nyugdíjas felhívása mindenkinek, aki pénteken nem kapta meg a nyugdíját!

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük