Connect with us

Blogbazár

K.O. jelentése: kiütés, leütés. Vagy, feltűnő személy….vagy Kálmán Olga – ócska poén, de nekem tetszik!

tarlos
Megosztás

K.O. Az angol KnockOut rövidítése. Jelentése: kiütés, leütés. Vagy, feltűnő személy….vagy Kálmán Olga. Ócska poén, de nekem tetszik. Látom néhány kollégának nem.

Csak nem értem, miért nem? Merthogy – elvileg – ezt szeretnénk. A K.O.-t!

Hogy végre rászámoljanak az egész hulladék rendszerre, meg az ő cinikus fővárosi helytartójára, a távolról akár elegáns öregúrnak, közelről inkább cinikus surmónak látszó Tarlósra. Hogy valaki úgy küldje már meg egy szívlapáttal, a K. Vezetőt, Tarlóst, az egész viccosztályt, Kósástól, a birkafejzabáló rezsiszilárdostól – hogy miért nem kapott tizennyolcas karikát ez a gusztustalanság, azt máig nem tudom. Az valami gyomorforgató volt. – ahogy azt kell. Vagy mégsem? Nem ezt akarják? Maguk a jó öreg kádári választékot látnák szívesen, ahol a népfrontosra, meg ugyanarra a népfrontosra lehetett szavazni. Hurrá, akkor mindent értek.

Én mégis szívlapát-párti lennék!

Ehhez keresnénk valami eszközt, ütő-, vágószerszámot, K.O-t, Karigerit (született Karácsony Gergely) bárkit, valakit, akit végre a maszatoláson, az önműködő és ingyenes buszjegyek feltalálásán és más, ragyogó, ámde haszontalan dolgon kívül végre fegyverré, éles pengévé tudnánk edzeni, kovácsolni.

A gyengébbek kedvéért, igen, fegyvert keresünk, atomot, nem pedig valami megúszós kompromisszumot, mert egy őrült, beteg türannoszt és annak még betegebb rendszerét kell legyőznünk végre. Azt pedig rábeszéléssel nehézkes lenne.

Akkor mi a baj? Mi a hörgés tárgya?

Miért baj az, ha újabb és újabb „eszközt” tesztelünk, nézzük meg, mekkora a hatósugara, ereje, húzása, ha azt vizsgáljuk, el tudjuk-e hinni róla, vezetni tud. Nem országot, nem várost, – több évtized Orbán és Kósa után ez elég ostoba kérdés lenne. Rájuk egy vak lovat nem szabadott volna bízni, és mégis. – sokkal inkább embereket, ellenállást, forradalmat. Miért gond az bárkinek is, ha végre lesz miből, kiből választani? Ha nemcsak egyszereplős – ráadásul alternatíva nélküli, – kötelező monodrámát, mozit nézünk, hanem olyat, ahol mi választhatjuk meg, ki legyen a főhős és mi legyen a sztori vége?

Ja! Hogy Gyurcsány a hibás? Miért?

Mert kiállt, és azt mondta van másik (is)? Mert végre nemcsak megjátsszuk, hogy választhatunk, de valóban meg is tehetjük? Maguk dönthetik el végre, milyen fegyvert akarnak? Akkor? Ne röhögtessenek! Döntsenek már végre, ne fanyalogjanak! Politikus férfi, vagy olyan nő, akitől rettegnek a politikusok?

Utóirat: Én nem tudok maguk helyett dönteni, debreceni lévén, de azt tudom, a Kálmán Olga stúdiójába bemerészkedő nyegle fideszesek kötelező ellátmányában mindig ott szerepelt néhány adag Liberó. Nem véletlenül!

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Dr. Karl Wingler

    2019.06.19 04:31 at 04:31

    Az egészségügy az egész világon egy feneketlen vödör. Nálunk Németoszágban van Európa legjobb ellátása és mégis folyamatoas problémák sorozata jellemzi. Ezt egy szeméy nem tudja megoldani. Egy jól müködö egészségi rendszer bevezetése nem megy máról holnapra. Ezt kidolgozni egy szértöi csoport (nem csak orvosok hanem gazdasági, pénzügyi, szoziáltudományok, több EU -állam egészségügyének tanulmányozására (elönyei-hátrányai) képes szakértöi Team hosszú lelkiismeretes munkájára van szükség ami képes az érdekérvényesítést kezelni. És sok-sok pénzre!!!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük