Connect with us

Bulvár

Véletlen egybeesés Orbániában? Lehet…..

orban
Megosztás

Mindenesetre érdekes! Orbán Viktor közösségi oldala két hét passzivitás után újjáéledt. Első bejegyzésként emlékeiben turkálva a nemzetvezető rátalált a Halott Pénz dalára, majd 5 óra teltével megjelent a hír, hogy az együttes nagykoncertet ad az Arénában.

Hááááát….

1989. augusztus 19-én, egy Sopron melletti határátkelőhelynél szervezték meg a Páneurópai Pikniket. Ebből az alkalomból néhány órára megnyitották az osztrák-magyar határt. Az esemény kapcsán osztott meg egy Welhello-Halott Pénz-számot közösségi oldalán Orbán Viktor – magyaráz az origo.hu.

Lehet, hogy csak a véletlen műve, de hétfőn délben az MTI-n megjelent a hír:

a Halott Pénz nagykoncert decemberben a Sportarénában

Szülinap….

Tizenöt éves születésnapját ünneplő évét egy nagykoncerttel zárja le a Halott Pénz december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Halott Pénz 15 évvel ezelőtt Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult Pécsett, majd héttagú zenekarként folytatta, amely az elmúlt években az ország egyik legnépszerűbb formációja lett.

Az áttörést 2013

és a Szólj anyunak, hogy a városban vagyok című (sorrendben harmadik) lemez hozta meg számukra. Az Ugyanúgy hallasz, a Farkasok dala vagy a Minden szobába kell álom című slágert is tartalmazó anyag 2014-ben Fonogram-díjat kapott az év hazai rap vagy hiphop albuma kategóriában. Az elismerést egy évvel később a Valami van a levegőben című dallal két kategóriában is átvehették.

Az 2016-ban elkészült Ülni.Örülni.Megőrülni. című lemezen a Darabokra törted a szívem, a zenekar eddigi egyetlen (eredetileg a Bergendy által játszott szám) feldolgozása is szerepel. Abban az évben az első Petőfi Zenei Díj átadáson ezt az év dalának választották, a Halott Pénz lett az év zenekara, de megkapták az év videoklipjének (a Wellhellóval közös Emlékszem, Sopronban) járó szobrocskát is.

A következő évtől a hazai fesztiválok állandó fellépőivé váltak,

bejárták az országot, sorra születtek az új dalok és klipek, amelyek újabb díjakat hoztak a zenekarnak. Tavaly háromállomásos, teltházas arénaturnéval kezdtek, majd erdélyi fellépések után a hazai fesztiválok nagyszínpadain folytatták.

A csapat tagjai: Marsalkó Dávid (zene, szöveg, rap), Járai Márk (ének), Boros Gábor (dj), Prifer Barnabás (gitár, vokál), Papp Samu (billentyűk), Mihalovics Dávid (basszusgitár), Varga Mátyás (dob).

Félreértés ne essék: attól, hogy Orbán posztol egyet, még nem lesz rossz, vagy jó egy együttes zenéje, mindenki szeresse tovább, vagy ne kedvelje, ahogy neki tetszik!

Ha egyetért a fentiekkel, vagy nagyon nem, de megbeszélésre érdemesnek tartja, megköszönjük, ha megosztja!

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük