A MTI adta hírül, hogy Áder János magyar államfő hétfőn megjelenik az ENSZ-ben, sőt még fel is szólal. Pedig éppen egy napja bukott le, hogy vagy hazug, vagy ostoba.

Áder János köztársasági elnök szeptember 22-26. között az Egyesült Államokba látogat,

ahol részt vesz az ENSZ klímacsúcsán és közgyűlésén – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal vasárnap az MTI-t.  A magyar államfő szeptember 23-án beszédet mond az ENSZ klímakonferenciáján.

Az ENSZ-közgyűlés általános vitájának megnyitóját követően Áder János megbeszélést folytat majd Antonio Guterres ENSZ-főtitkárral, felszólal a Fenntartható Fejlődési Célokról szóló csúcstalálkozón, kétoldalú találkozókon vesz részt, és jeles tudósokkal találkozik a CUNY Hunter College-ban. Az államfőt útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita.

A vastagbőr munkaköri kötelesség?

Áder János a napokban hazugságokat beszélt a magyar rádióban, persze lehet, hogy “csak” megvezették, de akkor meg a magát természetvédő szerepben mórikáló I. kerületi Charles Bronson felkészületlen, ostoba ember. Valljuk be, egyik lehetőség reménytelenebb, mint a másik.

Íme, így buktatta meg Magyarország első (?) polgárát a 444 és az attrakcióhoz csak jóban kellett lennie a google-val, akit alighanem sem az államfő sem a stábja nem ismer.

“A felelősség elhárítása közben azonban kicsit vastagabban fogott az elnöki ceruza. Olyan mondat is elhangzott például, hogy

Az Európai Unió (…), azaz 28 ország éves kibocsátása annyi volt, amennyit Kína egy nap alatt a légkörbe bocsátott.

Áder állítását adatokkal támasztotta alá, amely adatok egyébként könnyen elérhetőek a Wikipedián is: 2018-ban állította össze őket az Európai Bizottság és a Holland Környezetvédelmi ügynökség.

A köztársasági elnök valamit nagyon benézhetett, mert ez az állítás messze van a valóságtól:

  • Kínai éves kibocsátása 2017-ben: 10.877,218 megatonna
  • Az EU éves kibocsátása 2017-ben: 3.548,345 megatonna

Kína tehát valóban több széndioxidot ereget a levegőbe, mint az EU, de nem 365-ször, csupán csak 3-szor annyit. Sőt, ha megnézzük a széndioxid-kibocsátás egy főre eső adagját, sokkal kisebb a különbség, Kínában 7,7 tonna, az EU-ban pedig 7.”

Még jó, hogy ott lesz vele Amerikában az asszony is, nem árt valaki, akire támaszkodhat az ember élete nehéz perceiben, bár lehet, fel sem fogja, hogy bánt el saját magával.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét