Connect with us

Voks 2024

A békepárti Orbán Viktor fegyverkezik és háborúra készül, de azért magyarázkodik

Apa, kezdődik! - Orbán beszéde nem fér bele az EP nyitóprogramjába
Megosztás

A békepárti Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádiós szózatának talán legfontosabb része az amit az ország háborús felkészítéséről mondott.

Demagógiától sem mentesen

A miniszterelnök pénteken reggel a rádióban elmondta: A hadseregek megléte szükséges, az nem háborúhoz vezet, a hadseregek hiánya vezet a háborúhoz, mert a háborúk oka legtöbbször a gyengeség. Ha egy ország úgy értelmezi, hogy a másik ország, amire a foga fáj, az nem tudja védeni magát és a támadónak nagyobb kára származik a háborúból, mintha meg se próbálta volna. Erre egy orvosság van: ha az áldozatnak kiszemelt ország elég erős, hogy meg tudja védeni magát. ezért az erő, a hadsereg szükséges a háború megelőzésére, ez egy furcsa összefüggés – kezdte a miniszterelnök a háborúval kapcsolatos témával.

Szerinte Magyarországnak korábban nem volt ereje és most is van még mit fejleszteni. Orbán szerint egyébként az orosz hadsereg nehéz háborút vív az ukránokkal, de nem tudja őket legyűrni. Ha lenne erejük, már legyőzték volna Ukrajnát. Ezért nem logikus az a feltételezés, hogy az oroszok, akik Ukrajnát se tudja legyűrni, egyszer csak jön és „hamm, bekapja az egész nyugati világot.” A NATO védelmi szövetség, nem tűri a tagállamainak megtámadását. Ezért az orosz veszélyre való hivatkozást a nyugatiak háborúba való belépésnek előkészületi manővereként értelmezem. Az első és a második világháború érzelmi előkészítése hasonló volt, mint ami most zajlik a kommunikáció területén Brüsszelben és Washingtonban. ez történik a médiában és a politikusok nyilatkozatainak világában is  – mondta Orbán Viktor, aki szerint felfoghataltan, miért nem a további pusztítás megelőzése a cél.

Nesze neked NATO

Magyarország NATO-tagként nehéz helyzetben van, mert mi vagyunk az az ország, amely ragaszkodik a NATO alapokmányához, miszerint ez egy védelmi szövetség, aminek célja, ha bármelyik tagállamot megtámadják, a többiek azonnal a segítségére sietnek.

-idézi a Blikk

Kapcsolódó

orbán viktor,

Szerző