A centrális erőtér összeomlott

A konstrukció lényege az volt, hogy mivel a Jobbik és a demokraták soha nem fognak tudni együttműködni, a Fidesz relatív többséggel is tartósan a hatalmi centrumban tud maradni – írja Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

De a helyzet megváltozott.

A Fidesz foglalta el a radikális jobboldalt, a Jobbik meg behúzódott a mérsékelt jobboldalra, így megszűnt a korábban áthidalhatatlannak vélt távolság a kormánypárt bal- és jobboldali ellenzéke között.

Az önkormányzati választásokra készülve, így állt elő az a helyzet, hogy települések, kerületek sokaságában egy az egy ellen küzdünk.

Szavazhatsz a Fidesz vagy az egységes ellenzék jelöltjére.

Az eredmény valójában borítékolható.

Ebben a felállásban, megreped a kormánypárt hatalmi monopóliuma, vége lesz annak a helyzetnek, hogy a központi és a helyi hatalom is egy kézben összpontosul. Létrejön a kormányzati hatalom helyi ellensúlya.

Lesznek kerületek, városok szabad nyilvánossággal, demokratikus közélettel, elegendő erővel, hogy ha kell, fellépjenek a diktatórikus központi hatalommal szemben.

Ezek a települések fogják táplálni az egyre egységesebb ellenzék erejét a későbbi küzdelmekre.

A Fidesz megbuktatásához vezető út

A ma kezdődő önkormányzati választási kampány ezért sokkal többről szól, mint hogy ki lesz a polgármester vagy valamelyik képviselő. Az előttünk álló választás a Fidesz megbuktatásához vezető út egyik legfontosabb mérföldköve lehet.

Akkor tegyétek a dolgotokat!

https://www.facebook.com/gyurcsanyf/posts/2766293230069788

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük