A cöfösök árgus szemekkel figyelnek, közben sorosoznak, liberálfasisztáznak

Az Európai Polgári Kezdeményezés intézményével visszaélve, álcivil szervezetek indítottak támadást az európai szuverenista kormányok, például a magyar és a lengyel kormány ellen – jelentette ki Fricz Tamás, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumának tagja a CÖF (Civil Összefogás Fórum) és a CÖKA keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

„Álcivil kezdeményezések”

A politológus szerint az álcivil kezdeményezések egyike egy, a jogállamiság tiszteletben tartása érdekében indított aláírásgyűjtés. A másik szankcionálni kívánja az uniós forrásokkal történő csalásokat és visszaéléseket, a harmadik pedig felfüggesztené az uniós források kifizetését azokban a tagállamokban, ahol az igazságszolgáltatás nem lép fel hatékonyan a korrupció ellen.

A kezdeményezések tartalmilag kísértetiesen visszahangozzák azokat a vádakat, amelyeket a többi között Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) távozó elnöke, Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és Frans Timmermans, az EB alelnöke hangoztatnak Magyarországgal és Lengyelországgal szemben – fogalmazott Fricz Tamás.

A gazdasági elit meg akarja törni a nemzeti szuverenitást

Mindez azt jelenti, hogy a civileknek szánt népi kezdeményezés intézményét a neoliberális, föderalista és globalista elitek szolgálatába állítják – tette hozzá.

Úgy vélekedett: mindennek az áll a hátterében, hogy az utóbbi évtizedekben a globális pénzügyi és gazdasági elit célul tűzte ki a világkormányzás útjában álló nemzeti szuverenitás megtörését.

Ennek érdekében pedig Soros György közreműködésével az egész világra kiterjedő álcivil NGO-k hálózatát hozták létre – mondta Fricz Tamás.

„Hamis hittérítők, ármánykodó politikusok és pénzmágnások”

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke arról szólt, hogy a második világháború óta csendes Európa békéjét újra „hamis hittérítők, ármánykodó politikusok és pénzmágnások” akarják megzavarni, akik szuperhatalmi törekvések érdekében támadják a kontinens nemzeteinek szuverenitását.

Vagyis a „klasszikus liberalizmusból eljutottunk a liberálfasizmusig”. Ugyanis „politikushiénák” módszeresen küldik Európa kapuihoz az illegális gazdasági migránsokat, felbérlik a pénzért megvehető álcivileket és Európára szabadították a terrorizmus rémét – sorolta.

„Keresztény szabadság”

Ebben a helyzetben az európai polgárok a hit erejére támaszkodva tudják biztosítani a „keresztény szabadság”  erkölcsi és jogi feltételeit, fenntarthatóságát – mondta Csizmadia László.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra: az önkormányzati választáson induló jelölteknek tiszteletben kell tartaniuk az alaptörvényben is megfogadalmazott alapelvet, hogy a helyi lakosság érdekében kell tevékenykedniük. Vagyis nem országos vagy európai szinten kell megvívniuk a kampányküzdelmeket, utóbbi ugyanis hazai és uniós normákba ütközik – mondta.

Arra is figyelmeztetett,

hogy a jelöltek nem fogadhatják el külföldről finanszírozott civil szervezetek támogatását.

A jogszabályok szerint ugyanis a pártok nem fogadhatnak el külföldről érkező támogatást, mert ez sérti a nemzetbiztonságot. Ezért a CÖF az önkormányzati választási kampány során árgus szemekkel figyeli, hogy ki sérti meg a törvényeket, mert a külföldről finanszírozott civil szervezetek által nyújtott támogatás ugyan közvetett, de tiltott külföldi támogatásnak minősül – mondta az alkotmányjogász.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük