A Covid-19 kiütéssel legyőzte a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt (is)!

Egy nappal a jelentkezési határidő előtt vonta vissza a vendéglátósoknak kiírt pályázatot a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ. Azt írták, akkorra várható a koronavírus-járvány tetőzése.

Tetőzést kapunk a fa alá…..

A járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései és a kormányzati nyilatkozatok szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni. Ezért a fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve úgy döntöttek, hogy

az idei vásár a járványhelyzet miatt elmarad, tekintettel arra, hogy a vásár megtartása az azon résztvevők életét, egészségét vagy testi épségét veszélyeztetné.”

A BFTK a vásár helyett kampányt indít a hazai kézművesek támogatására

Ebben mindenkit arra biztatnak majd, hogy magyar iparművészeti termékeket vásároljanak karácsonyra, és ezzel támogassák a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézműveseket.

“A vásárra jelentkezett kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart“

– írták.

A határidő lejárta előtti napon viszont arról értesítették a pályázókat, hogy visszavonták a pályázatot

– értesült a Napi.hu.

Különben sem tolonghattak a helyekért…..

A téren felállítandó vendéglátóipari egységek bérleti díját magasan szabták meg, a legnagyobb, 60 négyzetméteres pavilon bérleti díja nettó 22 millió forint, míg a legkisebb, 12 négyzetméteres pavilon bérleti díja nettó 8 millió forint lett volna.

Ezt az összeget kellett volna kigazdálkodniuk (nekünk náluk hagyni) a pályázóknak hat hét alatt.

A vásár november 20-án nyílt volna meg

A lapnak az egyik érintett arról beszélt, hogy

a szervezők egy kisebb lakás árát elkérték volna a terület pár hetes bérleti díjaként, miközben a Belvárosban külföldi turistát mutatóba sem lehet látni, és félő, hogy a helyzet karácsonyig sem nagyon változik.

narancssárga riasztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük