A debreceni szélsőjobbos képviselő cenzori szerepben, következik a könyvégetés?

Elérte a kultúrharc Debrecent is. Ady, Tóth Árpád, Szabó Magda és még hosszasan sorolhatnám, hogy milyen nagyságok fémjelezték a Kálvinista Róma kulturális életét.

Papp László polgármesterrel áttekintették a szövegkönyvet, amelyen mindketten megrökönyödtek

A dehir.hu számolt be arról, hogy a múlt csütörtöki városi közgyűlésen, Ágoston Tibor, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője / előtte Jobbik / 15 percig elemezte, a Csokonai Színház egyik, még bemutatás előtt álló darabját.

Ágoston Tibor Sarah Kane: Szétbombázva című darabja kapcsán elmondta: Papp László polgármesterrel áttekintették a szövegkönyvet, amelyen mindketten megrökönyödtek. Ágoston hozzátette:

“Aki a habitusomat ismeri, tudja, ha akkor lett volna nálam egy pisztoly, lehet, hogy bemegyek a színházba. Még az a szerencse, hogy nem volt..”

Értsük ezt úgy, hogy Ágoston netán pisztollyal rendelkezik, vagy csak olcsó, hatásvadász poénnak szánta a fegyverrel való fenyegetést? Debreceniek vigyázat, ha Ágoston képviselővel netán összefutnak….és rossz passzban van!

A művet Ágoston Tibor aberráltnak nevezte,

s vele kapcsolatban jogbíróval, kultúráért felelős professzorral, irodalomtörténésszel is beszélt. A közgyűlésen elhangzott elemzésében a Csokonai egykori igazgatóját, Horváth Árpádot és Petőfi Sándort is idézte, jelezve, hogy a jó ízlés határain belül érdemes mozogni, ha színházról van szó. Ágoston Tibor szerint, ha a darabot nem veszik le a műsorról, abba „Gemza Péter igazgató könnyen belebukhat”.

Szétbombázva az erőszak természetét vizsgálja. Mi köze a magánéletünknek a kinti világhoz? Hol ér véget a valóság, és hol kezdődik a fikció?-írja egyébként a műről a színház ismertetője.

A portál szerint, a város polgármestere, Papp László erre reagálva elmondta: amikor szembesült a szövegkönyvvel, számolt azzal, hogy komoly indulatokat válthat majd ki. Hozzátette: a darab nem az ő ízlése, viszont tiszteletben tartja azokat is, akik szerint Sarah Kane művének a Csokonai Színházban a helye. A polgármester hangsúlyozta: elmúltak azok az idők, amikor cenzor ült a városházán, a színház igazgatójának szakmai munkájába pedig nem kíván beleszólni.

Péterfy Gergely író, a közösségi oldalán fordult a debreceniekhez

“Drága debreceni olvasóim, védjétek meg a város becsületét és nézzétek meg minél többen a darabot!”

A kommentek többsége védelmébe veszi a színházat, a darabot, elítéli Ágostont, mert egy kulturális kérdésből csinált politikát, régvolt időket idézve ezzel. Néhány idézet a poszthoz írtak közül:

“Nahát, nahát oly ismerős a szituáció, Aczél et. szelleme beköszönt, azért pisztollyal ő nem fenyegetőzött, sőt, ne értse senki félre, az IQ-ja, magasabb volt az “elemzőnél”. Miért érzem azt, hogy a legsötétebb középkor tér vissza?”

“Ez az ember már több pártban dobálta szét a taposóaknáit, amire mindig ő ugrott rá. Ő is 1 géniusz.”

“Amúgy jópofa: nem szereti, hogy erőszakról beszélnek, nem felel meg az ízlésének, ezért pisztollyal lövöldözné le őket.”

“.Nem öröm, hogy épp nekünk, debrecenieknek kell a magunk módján, kinek, kinek temperamentuma szerint, asszisztálni ehhez a kísérlethez Még van pár hét a bemutatóig, talán csendesedik, a stábnak minden esetre nem lehet könnyű így dolgozni. A nehezített körülmények ellenére én egy szép előadást várok. ”

” Ha ez a kis nyilas nyikhaj így felháborodott, akkor biztos jó, izgalmas a darab.”

Ágostonról tudni kell,

hogy 2014. január 12-én, a doni katasztrófa 71. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen, szónoklatában először „holokamunak” nevezte a holokausztot, majd ezt nyelvbotlásnak színlelve kijavította magát, és a „holokaszt” szót használta helyette. A “szóbotlásért” a Debreceni Törvényszék” jogerősen 750 ezer forintos büntetésre ítélte. / Forrás: origo.hu, 2016.03.30. 13:52/

A Szétbombázva című előadást február 20-tól láthatják a 18 éven felüli érdeklődők a Csokonai Színházban. A hírek szerint az előadásokra már elkapkodták a jegyeket Ha kapok jegyet, jómagam is megnézem.

Forrás: dehir.hu

Ágoston képviselő figyelmébe!

Ki hívta meg a szélsőjobboldali pedofilt?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük