Hajdú László, a XV. kerület polgármestere, akit pártja, a Demokratikus Koalíció színeiben beválasztottak az új parlamentbe, összeférhetetlenség miatt lemondott polgármesteri tisztéről. Majd egy péntek reggeli televízióműsorban beindította a fúrót az előválasztás ötletével szemben, holott ez biztosítaná már az időközi polgármester választásokon is, hogy a legesélyesebb jelölt állhasson szemben a Fidesz emberével.
[mnky_ads id=”10551″]

Hajdú tud áldozatot hozni!

A politikus szem-forgatva beszélt a műsorban arról, micsoda áldozat részéről, hogy országgyűlési képviselővé vedlik, és ott kell hagyja imádott kerülete közvetlen vezetését. Bennük persze rögtön megfogalmazódott a kérdés, ha ez ekkora áldozat, miért  indult, de hagyjuk ezt.
[mnky_ads id=”10552″]
Foglalkozzunk azzal, hogy Hajdú már ki is jelölte az utódát, akit teljes mellszélességgel támogat, még azon az áron is, hogy lefikázza, az előválasztást, holott arról még csak most kezd tárgyalni a DK és a többi demokratikus ellenzéki párt.

A politikus szerint ugyanis egyedül eddigi helyettese, Németh Angéla követheti az időközi polgármesterválasztás után.

Hajdú azt mondta az előválasztás módszeréről, hogy azt évek alatt nem sikerült kidolgozni, így a hátralévő néhány hét is kevés hozzá.

A Városi Kurír még hajnalban megkérdezte Horváth Csabát, az MSZP fővárosi képviselőjét az előválasztás ügyének egyik fajsúlyos támogatóját, mit gondol Hajdú László felvetéséről.

” Pontosan ez az a felelőtlenség, amit az ellenzéki pártok az előzőekben is tanúsítottak és ami a Fidesz kétharmadát eredményezte. Éppen ebből van elege a demokratáknak, akik elvárják, hogy minden kerületben csak egyetlen jelölt álljon szemben a Fideszével. Az összes többi mellébeszélés és szócséplés. Az pedig, hogy a módszer ne lenne tételesen kidolgozva nem igaz, évek óta teljesen készen áll a megvitatásra és alkalmazásra.

Szögezzük le újra!  A legnagyobb disznóság a választókkal szemben, ha a választás napján több jelölt áll a Fidesz emberével szemben.

Ha ez a szemlélet uralkodott volna korábban, akkor ma nem kellene attól tartanunk, hogy megszűnik a főváros és a kerületei, és még számos hátrány éri az ország sok lakóját “

A fentiek is azt bizonyítják, hogy vannak olyan ellenzéki politikusok, akik még a Fidesz harmadik kétharmadából sem tanultak.

Előzmény

Az előválasztást támogatja a budapesti MSZP

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét