A DK-s Hajdú László “hétfátyoltánca” – Horváth Csaba reagálásával

Hajdú László, a XV. kerület polgármestere, akit pártja, a Demokratikus Koalíció színeiben beválasztottak az új parlamentbe, összeférhetetlenség miatt lemondott polgármesteri tisztéről. Majd egy péntek reggeli televízióműsorban beindította a fúrót az előválasztás ötletével szemben, holott ez biztosítaná már az időközi polgármester választásokon is, hogy a legesélyesebb jelölt állhasson szemben a Fidesz emberével.

Hajdú tud áldozatot hozni!

A politikus szem-forgatva beszélt a műsorban arról, micsoda áldozat részéről, hogy országgyűlési képviselővé vedlik, és ott kell hagyja imádott kerülete közvetlen vezetését. Bennük persze rögtön megfogalmazódott a kérdés, ha ez ekkora áldozat, miért  indult, de hagyjuk ezt.

Foglalkozzunk azzal, hogy Hajdú már ki is jelölte az utódát, akit teljes mellszélességgel támogat, még azon az áron is, hogy lefikázza, az előválasztást, holott arról még csak most kezd tárgyalni a DK és a többi demokratikus ellenzéki párt.

A politikus szerint ugyanis egyedül eddigi helyettese, Németh Angéla követheti az időközi polgármesterválasztás után.

Hajdú azt mondta az előválasztás módszeréről, hogy azt évek alatt nem sikerült kidolgozni, így a hátralévő néhány hét is kevés hozzá.

A Városi Kurír még hajnalban megkérdezte Horváth Csabát, az MSZP fővárosi képviselőjét az előválasztás ügyének egyik fajsúlyos támogatóját, mit gondol Hajdú László felvetéséről.

” Pontosan ez az a felelőtlenség, amit az ellenzéki pártok az előzőekben is tanúsítottak és ami a Fidesz kétharmadát eredményezte. Éppen ebből van elege a demokratáknak, akik elvárják, hogy minden kerületben csak egyetlen jelölt álljon szemben a Fideszével. Az összes többi mellébeszélés és szócséplés. Az pedig, hogy a módszer ne lenne tételesen kidolgozva nem igaz, évek óta teljesen készen áll a megvitatásra és alkalmazásra.

Szögezzük le újra!  A legnagyobb disznóság a választókkal szemben, ha a választás napján több jelölt áll a Fidesz emberével szemben.

Ha ez a szemlélet uralkodott volna korábban, akkor ma nem kellene attól tartanunk, hogy megszűnik a főváros és a kerületei, és még számos hátrány éri az ország sok lakóját “

A fentiek is azt bizonyítják, hogy vannak olyan ellenzéki politikusok, akik még a Fidesz harmadik kétharmadából sem tanultak.

Előzmény

Az előválasztást támogatja a budapesti MSZP

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük