A fenékfogdosás mélységeiről, avagy hogy is van ez?

Már több mint egy éve tisztogatnak a világban a MeeToo lovagok. Tévedés ne essék, többnyire igazuk van, de közel sem mindig. A Városi Kurír eddig igyekezett távol tartani magát ettől a nehezen megfogható témától, ám most…

Köszönet Péterfy Gergelynek!

A kiváló író közösségi oldalán minden eddiginél pontosabban fogalmazta meg, mikor válik zaklatássá egy egyébként akár elfogadható közeledés:

“Egyezzünk meg valamiben: női feneket fogni jó. Jó a férfinak, jó a nőnek, jó a fenéknek, jó a tenyérnek. A női fenéktől szebb és jobb hely a világ – ebben nincs vita. Mindez azonban csak akkor van így, ha az a fenék – és pláne ha az a nő is – akarja, hogy megfogják. Mert ha nem akarja, akkor a világ ettől a fogástól nem szebb és jobb, hanem gusztustalanabb, undorítóbb és ellenszenvesebb hely lesz. Ennyi.”

És valóban ez a lényeg: a kölcsönösség. Nem nagyon szeretnék most a Vizes VB-n történtekkel foglalkozni, ezért csak csendben jegyzem meg, hogy nem történt tragédia, vagy, hogy másként fejezzem ki magam, egy fiatalember túllépett egy bizonyos határt, amiért bűnhődnie kell, de azért túlzás volna a társadalom ítélőszéke elé rángatni és népítéletet ülni felette. Abba sem mennék bele, hogy legalább annyi felöléséggel bírnak azok, akik más kultúrákba minden különösebb felkészítés nélkül küldik oda fiainkat, lányainkat. Igen a fenék fogdosás itthon sem “ajánlott”, de azért lássuk be, más jogi környezet vonatkozik rá, mint Dél-Koreában.

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük