Connect with us

Banánköztársaság

A fideszútálati hangulatométer

rab
Megosztás

Újabban mérhető az össznépi Fideszútálat, egy speckó műszer áll most már rendelkezésre, mostanában kétszer-háromszor is erősen kilengett. Rab László szürreál összefoglalója a 48-as hétről.

Vakondokok a határon

Jó találmány, a Borkai Picture Show ősbemutatóján debütált, pontosan mérni lehetett vele, hogyan változik a Fidesz és a minielnök örök időkre hirdetett rendszerével kapcsolatos szeretethullám módosulása. Október 13-a óta valahogy egyfolytában kalimpál a műszer mutatója, s rendre a piros sávban, a kiakadás környékén állapodik meg a hangulatométer. Amiből semmi másra nem lehet következtetni, csak arra, hogy az álszenteskedő, egyre hájasabb és szétfolyó rendszert egyre többen rühellik szeretett hazánkban.

A nyugalmi állapotot – ami voltaképp nem más, mint a kormányzati hazugságzuhatag néhány napos kényszerű szüneteltetése – ezúttal a Nagy Csodás Határkerítés (NCSK) alatt ásott rejtekalagút teljesen megbízható kormányzati híre lendítette ki. Lyukat találtak a Hermetikusan Elzárt Nemzethy Csirkeháló (HENCS) alatt, s rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy a migráncsok gyalogsági ásókkal vakondokként megtámadták hazánkat. Képesek teljesen vékonykára összehengeredni, testüket megnyújtani, s úgy kiásni egy eszementen hosszú alagutat, hogy a környékben annak szinte semmi nyoma ne maradjon. A teljesen hihető történet felveti annak szükségességét, hogy a mini családtagjai, haverjai, tábornokai és párton belüli mamelukjai újabb határkerítés-építési koncessziót nyerjenek. Amitől elképesztő módon megnyugodna a zaklatott lelkünk.

Farkas Berci reinkarnációja

Jött aztán az, amikor a mini kedvenc kakaduja kiadta a jelszót, 2024-ben Agyarország embert kíván küldeni a világűrbe. A hangulatométer nyomban kifingott, olyan élénk volt a visszhang. Szijjártó Péter mondta, úgyhogy akkor biztos igaz lesz. Gondosan elkezdték az asztronauta kiválasztását. Nem lehet dékás, momentumos, pláne civil. Nem lehet fekete, mert hogy adná ki magát egy magyar néger, amint a Vénusz körül kering. Nem lehet olyan, aki Magyar Narancsot, Hócipőt olvas, Klubrádiót hallgat, Újlipótvárosban lakik (mert ott mindenki ellenzéki szavazó). Nem lehet csengeri illetőségű, mert arra Kósa Lajos nemet mondana, nem lehet derűs természetű, mert azzal a Fideszben megütközést keltene, csak savanyúképű, valakit mindig ba…gató, kekec viselkedésű, örökké hazudozó, az asszonyt a komondoron átverő, egyrészt-másképp mismásoló, föld- és dohánymutyiban jártas középfajfehér magyar lehet (mert elhangzott egy benácult tévéműsorban, hogy nem elég magyarul beszélni, annak is kell látszani).

Menjen a legalkalmasabb!

Maga a mini tűnne a legalkalmasabbnak, valljuk be őszintén, írjunk is ki gyorsan egy pályázatot, hogy Orbán Viktort lőjük föl az űrbe, adassék neki a néptől az a kedves ajándék, hogy kedvére keringőzhessen a súlytalanságban. Egyrészt megérdemli, másrészt úgyis jól ismerik az oroszok, náluk van minden papírja, nem egy ismeretlen magyar lépne a nemzetközi űrállomás fedélzetére, hanem egy régi kedves ösmerős, aki mindent megtesz Európa destabilizálásáért. Semmi sem indokolja, hogy más menjen helyette. Arról a píárlehetőségről most ne is szóljunk, hogy a mini 2024-es áron már nem 15, hanem 150 millió forintból forgatott reklámfilmben az űrállomásról passzolhatná a pettyest a Puskás és a Csepelen épülő Olimpiai Stadion irányába. Merthogy 2032-ben olimpiát is rendezünk. Tudta?

Apád partizán volt? Nem, de már intézik

Kilengett a hangulatométer mutatója akkor is, amikor az igazságügyminiszter dobrevklárázott és anyázott, csak aztán kiderült, hogy hoppá, máshol van a kommunista, mint ahogy eltervezte, otthon, saját apukája személyében kell tisztelnie egy szigorúan titkos elhárító tisztet. Pedig Varga Judit éppen az üldözött keresztény szerepét gondolta eljátszani, annak most kezd nagy keletje lenni. Az üldözött keresztényt megismerhettük Borkai úr ringó fenekének megszemlélésekor, neki egyenesen a tengerre kellett menekülnie, mások hidegebb tájakon arra kényszerültek, hogy üldözés közben helikopterrel mentsék ki a vadonból a tökönlőtt rémszarvast; ne legyenek illúzióink, egyre több lesz köztünk az üldözött, ez is olyan emberfajta, mint egykor volt a képzelt partizán. Ismerjük Hofi Géza idevonatkozó legjobb meghatározását: „Apukád partizán volt? Nem, de már intézik.”

Nagy Októberi Szopóroller

Nem nagyon mozdult a hangulatométer, amikor Gulyás Gergely igen hűséges, de mint sejteni lehet, a Nagy Októberi Szopóroller (NOSZ) miatt várhatóan hamarosan menesztés tárgyát képező kormányszóvivő kész tényként tálalta, naná, hogy lesz atlétikai világbajnokság Csepelen és a Ferencvárosban, mennyire akarja a főváros is az új stadiont, minden vágya, hogy legyen neki ilyenje. Ezt akkor mondta, amikor Karácsonyék még csak számolgattak, s azon tűnődtek, mennyit csapoljanak le a mini mérhetetlen bendőjéből.
Van a hangulatométeren egy nagy H-jel, kevéssel a kiakadás-pöcök előtt látható, hazugságot jelent, ez a leghosszabb tartomány, amikor itt jár a mutató, még nem történik semmi se, mert a nép megszokta, hogy simán a pofájába hazudnak. Ez a Fidesz-rendszer alapjárata, arra már fölösleges fölháborodni.

Így telt a 48-asunk, bámultuk a műszert, bezzeg a hólapátot nem kerestük meg időben! Na, mindegy, jöhet a 49-es, kérem a következőt!

(A véleményrovatban megjelenő cikk nem feltétlenül tükrözi a Városi Kurír álláspontját, de itt a helye, mert sokakat érdeklő problémát vet fel. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, (info@varosikurir.hu) csak bátran! Olvasnál még Rab Lászlótól a Városi Kuríron? Ide kattints!)

megoszt

Szerző

2 hozzászólás

2 Comments

  1. parepcsi

    2019.12.01 19:11 at 19:11

    Nagyon jó! Ez a „gyilkos humor” remélhetőleg nagyon nagy mértékben hozzájárul az anakronisztikus maffiauralom bukásához.

  2. Marta Brash

    2019.12.01 19:27 at 19:27

    Szuper volt a cikk, nagyon koszi, a humor ketelu fegyver, akar olni is lehet vele…. Rab Laszlo , Te nagyon tudod forgatni ezt a fegyvert – elj vele, hasznald tovabbra is mindannyiunk oromere ! (- fidesz. Ok tutira nem orulnek ennek a cikknek, de ahogy a ha’nyaveti angol mondja: „Who cares”?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük