A homofóbtörvény első EU-s "hozadéka" - most még csak késeltetik a pénzcsap megnyitását, és később? - Városi Kurír

Sorting by

×

A homofóbtörvény első EU-s “hozadéka” – most még csak késeltetik a pénzcsap megnyitását, és később?

A magyar kormány eddigi kommunikációja arról szólt, hogy hazudnak, akik a pénzalapok megvonását, vagy csökkentését jósolják, mint a “homofóbtörvény” egyik fájó uniós következményét. Hivatalosan még hétfőn is  azt állították egy közleményben, hogy a tárgyalások közel voltak a lezáráshoz, de közben rájuk “nyomta az ajtót” a valóság,  mert “a másik oldal keresztbe tett”.

Hirdetés

Hol van már a hétfő!

A Miniszterelnökség hétfői közlemény szerint a magyar helyreállítási terv elfogadásáról szóló tárgyalások közel voltak a lezáráshoz, „ugyanakkor a gyermekvédelmi (ez eredetileg, homofób ellenes törvénynek indult, a szerk.) törvény elfogadását követően a Bizottság abszurd követelésekkel állt elő. Az ideológiailag vezérelt politikai támadások nyilvánvalóan lassítják a korábban, szakmai egyeztetések során kialakult terv elfogadását.”

A Miniszterelnökség szerint felháborító, hogy

„a magyar baloldali EP-képviselők a tárgyalások befagyasztásáért, a magyar terv elgáncsolásáért lobbiznak Brüsszelben”, illetve bíznak benne, hogy a magyar gazdaság újraindítását és versenyképességét támogató tervet szakmai, és nem politikai alapon értékelik” – írja a hvg.

A kormány közleménye szerint a terv május 11-i benyújtását követően is konstruktív párbeszédet folytattak a bizottsággal, az pedig szerintük nem igaz, hogy bármi gond lenne a magyar tervekkel,

„semmilyen valós ok nincs arra, hogy a magyar helyreállítási tervet az Európai Unió bármely szervezete elutasítsa”.

A Bizottság hirtelen előhúzott új elvárásait megválaszoltuk

hozzátéve, hogy Magyarország már minden feltételt teljesített, amelyet az uniós RRF rendelet alapján a tagállamoknak teljesíteniük kell. A Bizottság nem árulta el, miért hosszabbította meg az elbírálási határidőt- fejeződik be a portál cikke a homofóbtörvény EU-s fogadtatásának újabb lépéséről.

Bruck András szerint:

 

homofóbtörvény

 

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “A homofóbtörvény első EU-s “hozadéka” – most még csak késeltetik a pénzcsap megnyitását, és később?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.