Orbán legújabb politikus-követője tudathasadásban szenvedhet

Orbán Viktor úgy tűnik, sikeresen grundol maga köré egy külföldi politikusokból álló segédcsapatot. A látszat azonban -mint már oly sokszor- csalóka, hiszen ezek jó része hazájában és Európában is súlytalan, valóban a széleken billegő személyek. 

Fura támogató Romániából

George Simion a szélsőjobboldali román AUR párt első embere úgy fogalmazott, példaképe Orbán Viktor és szerinte a Fidesz által követett politika felel meg leginkább a kelet-európai nemzetek érdekeinek. Furcsa bók egy furcsa embertől. Simion pártja ugyanis legfőbb ellenségének az erdélyi magyarságot tekinti, nem pedig a rossz kormányzást, a hanyatló társadalmi állapotokat, például egészségügyet, vagy a kórós lemaradást Európától. Simion pártjának programja, szóról-szóra megegyezik a második világháború alatt működő román fasiszták elképzeléseivel.

Az erdélyi magyarok jelenleg leginkább az AUR fenyegetését érzik a legveszélyesebbnek Romániában, egy olyan pártét, amelyik mindenben követni kívánja a Fideszt és annak vezetőjét, Orbán Viktort. A tények makacs dolgok, ezért ideje felocsúdni a Budapestről Erdélybe exportált fideszes álmokból- írja róla Ara-kovács Attila a Romániából elszármazott DK-s EP képviselő.

„Egyeseknek több joga van mint másoknak”

George Simion közösségi oldaláról:

A férfiak nem tudnak szülni! Tisztelem minden nemzet jogát, hogy megvédje gyermekeit, ezért is választom a Dacian Ciolos ( Románia egykori miniszterelnöke, ma EP képviselő, szerk.) és Orban Viktor pozíciói között a másodikat. TE VAGY
—–

Mindannyian tanultunk a magyarországi kiskorúak új törvényéről, de sajnos azt vesszük észre, hogy egyeseknek több joga van, mint másoknak.
Sajnos, ahelyett, hogy a szülők szabadságát erősítő törvény előtt tisztelegnénk, hogy saját meggyőződésük szerint neveljék gyermekeiket, azt láthatjuk, hogy az Európai Unió országainak jelentős hányada Magyarországot büntette, amiért ilyen normatívát merészelt kibocsátani. (…) Minden tanulmány, beleértve az iskolai szexoktatás témakörében zajló parlamenti vitákat is, azt mutatják, hogy a románok leginkább a normalitás oldalán állnak, és meg akarják védeni gyermekeiket a káros ideológiáktól. (fordítás románból)

Kapcsolódó

 

Orbán

 

One thought on “Orbán legújabb politikus-követője tudathasadásban szenvedhet

  • orban mint egy felreszeg bunko a kocsmaban, mar mindenkinek a tamogatasat elfogadja, csak el tudjon menni meg a pultig, kikerni a kivetkezo paleszt! Kozben nem nezi, hogy kiken gazol at, kiknek tesz rosszat – csak o elerje azt, amit kitalalt maganak. Most sikerult tehat elvesztenie mar a hataron tuli szavazokat is – hat csinalja csak tovabb!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük