Civil szervezetek kérik az Európai Bizottságot, hogy ne adjanak több pénzt a magyar kormánynak ameddig….

Több európai civilszervezet nyílt levélben fordult az Európai Bizottságot azt kérve, hogy ne adjanak több pénzt Magyarországnak ameddig a kormány nem vet gátat az országban az európai Uniós pénzeket is átszövő példátlan korrupciónak.

Tovább

Szijjártó: az Európai Bizottság “jogi huliganizmust, jogi vandalizmust” követ el Magyarországgal szemben!

Jogi vandalizmussal vádolta meg az Európai Bizottságot Szijjártó Péter a portugál köztévének adott keddi interjújában, írja az Euronews. A külügyminiszter úgy véli, a Bizottság csak a melegellenes pedofiltörvény miatt nem fogadta el a magyar helyreállítási tervet.

Tovább

Ujhelyi: vigyázz! Azért hazudnak, hogy ne arra figyelj, ahogy közben lopnak!

Nem hittem volna, hogy ezt ki kell mondanom, de ez a rezsim tényleg minden aljasságra képes. Ugyanazt csinálják, amit egy profi zsebtolvaj: egyik kezével figyelmet terel, míg a másikkal ellopja a tárcát. Miután a kormányzat most újabb hazugság-cunamival próbál visszavágni az Európai Bizottságnak és megint eltakarni a lényegről a figyelmet, ezért kénytelen vagyok leszögezni néhány tényt a tisztánlátás érdekében.

Tovább

Meghazudtolta Orbánt az Európai Bizottság közleménye

Úgy tűnik Orbán Viktor és kormánya még mindig nem fogja fel, hogy ma már, ha mondanak valamit, az minden érintettnél szinte azonnal ott van. Így járt a kormányfő azzal a monológjával is, amit a szerinte gyermekvédelmi, mások szerint viszont homofób törvénye védelmében elmondott a vitában. Megérkezett az Európai Bizottság közleménye az ügyben.

Tovább

A homofóbtörvény első EU-s “hozadéka” – most még csak késeltetik a pénzcsap megnyitását, és később?

A magyar kormány eddigi kommunikációja arról szólt, hogy hazudnak akik a pénzalapok megvonását, vagy csökkentését jósolják mint a “homofóbtörvény” egyik fájó uniós következményét. Hivatalosan még hétfőn is  azt állították egy közleményben, hogy a tárgyalások közel voltak a lezáráshoz, de közben rájuk “nyomta az ajtót” a valóság  mert “a másik oldal keresztbe tett”.

Tovább

Forrósodik a hidegháború az Európai Bizottság elnöke, és a magyar miniszterelnök között

A magyar parlament által pedofiltörvénynek hazudott döntés után, szinte az egész nyugat felháborodott, benne az Európai Unió tagállamai vezetőinek jelentős részével. Szerdára már az Európai bizottság elnöke sem bírta a hűvös és diplomatikus tartózkodást, és közösségi oldalán odaszólt a törvény “atyamesterének” Orbán Viktornak.

Tovább

Döntött az Európai Bíróság: érvényes a Sargentini-jelentés! – Fontos pert vesztett Magyarország

Az Európai Bíróság elutasította a magyar kormány keresetét, amelyben az a 7-es cikk szerinti eljárást kezdeményező Sargentini-jelentés elfogadását támadta meg, a szavazatszámlálást szabálytalan aki minősítve. A Bíróság kimondja, hogy ez nem igaz, a szavazatszámlálást szabályos volt.

Tovább

Magyar György: állunk elébe minden karaktergyilkos kísérletnek!

Az ellenoldal felemel minket, ha a fiamat vagy engem támad, ami inkább inspirál, adott esetben kacajra fakaszt, s állunk elébe minden karaktergyilkos kísérletnek – nyilatkoztam a Klubrádióban szerdán. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szerint elfogadhatatlan ugyanis, hogy a magyar jogállamisági jelentés sorsa egy „baloldali aktivista” kezében van.

Tovább

Jávor Benedek: az igazi kérdés, hogy az Európai Parlament még hány évig-évtizedig akar “súlyosan aggódni” cselekvés nélkül

Az Európai Parlament plenáris ülése ma délután a magyar, lengyel és szlovén sajtószabadság helyzetéről vitázik. Magyarország kapcsán elkerülhetetlenül szóba kerül majd a Klubrádió ügye, a médiahatóság függetlensége, és vélhetően még valami.

Tovább

Budapest és Varsó megerősítést kapott az Európai Bizottságtól!

Amennyiben az Orbán-vezette kormány valamelyest is ad még az Európai Bizottság ajánlásaira, úgy jó hírt kapott Karácsony Gergely és Rafal Trzaskowski, Budapest és Varsó polgármestere – tudatta a hírt a magyar főpolgármester közösségi oldalán.

Tovább