A Varga-Navracsics páros az Európai Bizottsághoz megy megérdeklődi, mit kell tennünk Erasmus-ügyben

A hazai harcos nyilatkozatokkal szöges ellentétben Varga Judit és Navracsics Tibor az alapítványi egyetemektől megvont támogatások visszaszerzésének lehetőségeiről tárgyalnak Johannes Hahn költségvetésért felelős európai biztossal, aki külön-külön fogadja őket.

Jávor Benedek: még el sem fogadta az EU a magyar Helyreállítási Tervet, már szemérmetlenül lopnak belőle!

A politikus a Helyreállítási Tervben vette észre, hogy Magyarországon annyiért újítana fel egy alföldi vasútszakaszt, amennyiből máshol új, hegyes-völgyes vidéket átszelő szuperexpressz vonalat építenek. A tendert már tavaly megnyerte Orbán pénztárcája, Mészáros. Akkor most érdemes vitatkozni arról, hogy egy bűnszervezet vezeti-e az országot…. – ezzel a kommenttel osztotta meg brüsszeli képviseletének vezetője blogbejegyzését Magyar Bálint közösségi oldalán.

A kormány “sánta kutya utolérés”-esete a benzin-ársapka elengedése kapcsán

“Két napja léptek életbe a brüsszeli olajszankciók. Bekövetkezett, amitől tartottunk. A brüsszeli szankciók eredményeként a 480 forintos benzinárat már nem tudjuk tovább biztosítani.” – jelent meg szerdán a Magyar kormány Facebook oldalán először az indoklás, amit beadni szántak a magyar népnek. Aki nem csak a betűket látta, annak egyértelmű volt hogy ez “rizsa”, de a hívőknek elégnek bizonyult, hálálkodó kommentekkel látták el a bejegyzést: köszönték szépen, hogy “legalább eddig volt”.

Siker kudarc hátán – Röviden: ‘nix’ ellopni való térkő

A héten megjöttek a várva várt hírek Brüsszelből, amelyek csak azért nem rántották ismét magukkal a forint árfolyamát, mert a pofonok már korábbról be voltak árazva. A sötét fellegek mögül azonban kikandikál egy picinyke siker-napsugár is. Ennek tekintem az Európai Bizottságnak azon javaslatát, hogy a Covid kártételeinek ellen hatni hivatott ún. helyreállítási tervünket jóváhagyni javasolja.

Orbán Viktor a tanár-diák tüntetésről nem, a szokásosakról viszont bőven beszélt péntek reggel

Orbán Viktor fél órán át beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amiben egyetlen szó sem esett arról, hogy éppen tömegével szüntetik be a munkát a polgári engedetlenséget gyakorló tanárok, és sokukat már ki is rúgták emiatt. Helyette bőven olvasott fel szankciókról, inflációról, migrációról, illetve a helyreállítási tervről, aminek részleges brüsszeli elfogadását nagy sikerként értékelik.