Kukacok a gyerekek levesében – Fideszes politikushoz köthető cég a hunyó

A Demokratikus Koalíció kezdeményezi az európai menzaszabályozás szigorítását, hogy ne lehessen fogyasztásra alkalmatlan ételeket felszolgálni a gyermekeknek.

Kukacok a levesben

A párt szóvivője  budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola a Facebookon számolt be arról, hogy kedden „problémák merültek fel” az iskolai ebéddel kapcsolatban. Töben  is állítják, hogy kukacok voltak a levesben.

Rónai Sándor elmondta: javaslatuk az Európai Unió teljes területén eltiltaná az étkeztetéstől azokat a vállalkozókat, akik semmibe veszik az élelmiszer-egészségügyi szabályokat.

Kukacok a mákos tésztában

A kerepesi menzára a fideszes Bánki Erikhez köthető, Hungast Vital kft. szállítja az ebédet. A  cég már korábban is szolgált fel „emberi fogyasztásra alkalmatlan ételt gyerekeknek”, ugyanis néhány évvel ezelőtt Dunakeszin találtak kukacot annak az iskolai menzának a mákos tésztájában, amit szintén a Hungast Vital kft. látott el.

Rónai Sándort szembesítették azzal, hogy a dunakeszi esetet kivizsgáló hatóságok megállapítása szerint nem a konyha hibázott az ügyben. A szóvivő azt felelte, hogy a hatóságok nevetséges magyarázatot adtak, mert tűrhetetlen, hogy a gyermekeknek ilyen ételt szolgáljanak fel.

A Momentum az uniós fejlesztési pénzeket többek között a tanárok és az orvosok bérrendezésére fordítaná. a DK szóvivője erre a felvetésre azt  mondta, nem lehet célzottan béremelésre költeni a fejlesztési forrásokat. Egy erősebb Európai Unió, az európai egyesült államok azonban megoldhatja, hogy egészségügyre, oktatásra vagy béremelésre fordítsák ezeket a pénzeket – tette hozzá.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük