A klímaváltozás elleni küzdelem a gyermekeink, unokáink jövőjéről szól

Kevés embert ismerek, aki saját életében képes lenne feláldozni az előtte álló éveket, hogy az utána jövő évtizedek jobbak legyenek. Ebben nem sok különbséget látok politikusok és mondjuk a buszsofőrök között – írja Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

A legtöbb politikus négy évre tervez.

Politikus akar maradni, újraválasztásáért küzd. Ez az élete. Ez a megélhetése. De vannak dolgok, amelyek négy év alatt nem oldhatóak meg. Sőt! Ha valóban tenni akarsz ellenük vagy értük, akkor olyan dolgoktól kellene elvenni pénzt, támogatást, amelyek ezzel szemben gyorsan szavazatokat hoznak.

Ilyen a klímaváltozás is.

Látom, hogy tőlünk nyugatra egyre hangosabbak, szervezettebbek a klímaváltozás elleni küzdelem civil mozgalmai. Ütik-vágják a politikusokat, hogy tegyenek már valamit. Szerintem igazuk van.

Szerintem mi a DK-ban értjük, hogy például támogatni kell az EU új klimastratégiáját. Orbán kormánya leszavazta azt.

Lesz majd egy új kormány Magyarországon,

amelynek fontos lesz, hogy ne csak a következő választást nyerjük meg, hanem gyerekeink, unokáink jövőjét is biztosítsuk.

Ezt az új kormányt a mai ellenzék fogja vezetni. Benne a Demokratikus Koalícióval. A jövő kormánya lesz. Gyerekeinké, unokáinké, akiknek most még nincs szavazati joguk, de van és lesz életük.

Hazafias kormány nem csak a következő választásra gondol. Nemzetéért, az emberiségért is hajlandó tenni.

Ilyen kormánynak kell jönni.

Mielőbb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük