A kormány az életmentést veszélyezteti a mentőszolgálat kivéreztetésével

Sokkoló képek jelentek meg a sajtóban a főváros egyik legforgalmasabb mentőállomásáról, a Bázis Mentőállomásról. A mosdók használhatatlan állapotban vannak, fertőtlenítés nincs, tisztasági festés is csak akkor, ha a mentősök fognak ecsetet a munka után. Ha ez nem lenne elég, a mentőautók nagy része egyenesen veszélyes műszaki állapotban van, mégsem cserélik le.

Ha csak eggyel kevesebb stadiont építenének…

A kormány tehát nem csak a mentősök sanyarú munkakörülményeivel, hanem közvetlenül is veszélyezteti a mentést. El lehet képzelni, hogy ha ez van a legforgalmasabb budapesti mentőállomáson, akkor milyen állapotok vannak országosan.
Dr. László Imre, a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa, parlamenti képviselője szerint a kormány az életmentést veszélyezteti az Országos Mentőszolgálat kivéreztetésével. A DK az OMSZ költségvetésének azonnali megemelését követeli, hogy legyen pénz új autókra és a mentőállomások felújítására. Ne a magyarok életén spóroljanak a fideszes milliárdosok, hanem építsenek eggyel kevesebb stadiont, ha ez kell ahhoz, hogy a nagy „kereszténydemokráciában” hátrasorolt életmentésre is jusson pénz.
http://varosikurir.hu/magyarorszagon-a-nagy-duborgesben-osszeomlik-a-betegszallitas/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük