A kormány család- és ifjúságpolitikája megbukott 0 112

kivándorlás

Az MSZP szerint Matolcsy György jegybankelnök programja nem alkalmas a kivándorlási krízis megoldására – jelentette ki a párt elnökségi tagja vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.


600 ezer magyar él külföldön

Bihal Dávid hangsúlyozta: ezzel szemben a szocialisták európai megoldásokat kínálnak az elvándorlás megszüntetésére a  „Haza. Szeretet. Európa” program keretében.

Megfogalmazása szerint Matolcsy György azzal, hogy 100 ezer magyart szeretne hazahozni külföldről, beismerte, hogy a kormány család- és ifjúságpolitikája megbukott.

Elmondta: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 260-350 ezer, az ENSZ szerint 600 ezer magyar él külföldön.

Hiányuk pedig égető a hazai munkaerő-piacon, ami azt jelenti, hogy Magyarországon kivándorlási válság van – értékelt.

Tolvajtempó

A kivándorlás egyik legfőbb oka álláspontja szerint, hogy a magyar fiatalok nagy része úgy látja, hazánkban szorgalommal, tudással, elhivatottsággal nem lehet előre lépni. Ellenben ha valaki kellően gátlástalan, és a lehető legelvtelenebb módon szolgálja, ki a Fidesz politikáját, az bármit elérhet ebben az országban.

„Tolvajtempóval nyírták ki a Fundamentát, teszik tönkre az oktatást, koncként dobják oda a multiknak a magyar munkavállalókat” – fogalmazott.

Úgy vélekedett: a Matolcsy-program azért sem megoldás a krízisre, mert éppen akkor beszél bérfejlesztésről a hiányszakmákban, amikor elrendelik a köztisztviselők számára a 9 órás munkanapot, a megyei és fővárosi kormányhivatali dolgozóknak már nem jár cafeteria, és az alapszabadság 25-ről 20 napra csökken.

Átfogó európai ifjúsági akcióterv

Miközben Matolcsy figyelemfelhívó kampányokat rendezne az államilag támogatott oktatási és egészségügyi rendszer érdekében, a kormány évek óta nem tesz semmit az egészségügy és az oktatás problémáinak megoldásáért – sorolta az ellenzéki politikus.

Az MSZP szerint, ezzel szemben olyan átfogó európai ifjúsági akciótervet kell kidolgozni, amely kisgyermekkortól egészen a munkaerő-piacra lépésig kíséri a fiatalokat, mert Európa jövője a mai fiatalok kezében van –mondta Bihal Dávid.


(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

A gazdasági kivándorlás országa lettünk Orbán miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

szunyog

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Éppen mostanság nyírják ki az MTA-t, mondván, semmi szükség a felesleges tudásra, tessék …

pofatlan

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Komolyan gondolom, hogy a gödörnek biztosan van alja, de a Fidesz nap, mint …

fopolgarmester-jeloltek

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Nagy nézeteltérések nélkül tartottak vitát pénteken este a budapesti ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás indulói: …

viking

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A 15 millió forintos óvadék fejében szabadlábra helyezett Jurij C., a Viking Sygn …

Pin It on Pinterest