Ránk akarják kényszeríteni a Lopakodó Olimpia Programot (LOP): bár a budapestiek világosan megmondták, hogy nem kérnek az olimpiai játékok hatalmas presztízsberuházásaiból, a kormány, a főváros fideszes vezetésének asszisztenciájával továbbra is a nagyon költséges stadionok és sportpályák megépítését erőlteti.


Ugyan a 2024-es olimpiai pályázatot a kormány visszavonta,

valójában csak újracsomagolták: elnevezték Kemény Ferenc programnak és Déli Városkapu fejlesztésnek, és átgondolt városfejlesztés helyett továbbra is az oligarcháik üzleti érdekeit szolgálják.

A LOP keretében sok száz milliárd forint fog eltűnni

olyan beruházásokra, amelyek a budapestieknek nem, de egy újabb olimpiai pályázathoz kellenek majd:

❌ Új atlétikai stadion Ferencvárosban, mert bár a kormány elkölt közel 200 milliárd forintot az új Puskás Ferenc stadion megépítésére, az focimeccsek megrendezésére lesz alkalmas, atlétikai versenyekére nem – ellentétben a korábbi Puskással.
❌ Vadvízi kajak-kenu pálya a teljesen sík Észak-Csepelen, drága mesterséges dombokkal és szivattyúteleppel.
❌ Olimpiai evezőspálya a Soroksári-Duna fővárosi szakaszán – ehhez a meder és a partfal teljes átalakítására, a vízparti erdő kiirtására van szükség 12 hektáron.
❌ Galvani híd megépítése, amely alapvetően az ingatlanfejlesztőknek és az olimpiai pályázatnak az érdeke, az Albertfalvai híd helyett, amelyet az ott élő budapestiek használhatnának nap mint nap.
❌ Különösen szép eleme a történetnek, hogy a kormány azért rúgja fel a főváros évtizedek óta létező fejlesztési terveit, mert a Soroksári-Dunán átvezető új híd miatt nem férne el az evezőspálya indítótornya. Városszerkezet vs. indítótorony: 0-1. Vagy máshogy mondva: Budapestiek érdeke vs. presztízsberuházás 0-1. Ez a gombhoz a kabát minősített esete.

A budapestieknek épüljön híd, ne az olimpiának!

Mit tennék én a Lopakodó Olimpia Programja helyett?

Olyan beruházásokat támogatnék, amelyek elsősorban a budapestieket szolgálják.

👉 Legyen Észak-Csepel Budapest tüdeje, létesítsünk új közparkot, Budapesten 50 év után az elsőt! Valódi, mindenki számára nyitott parkot, ne pedig stadionokat összekötő statisztikai zöldfelületet.
👉 Fejlesszük a tömegsportot! Olyan sportolási lehetőségeket teremtsünk, hogy minél többen élhessenek aktívabb és egészségesebb életet Budapesten.
👉 Élesszük újra a budapesti evezős kultúrát! Budapesten hagyománya van az evezésnek, amit méltatlanul hagytunk elveszni. Olimpiai költekezés helyett csónakházakat szeretnék látni, a Soroksári-Dunán és a Római-parton egyaránt!
👉 Galvani híd helyett építsük meg az Albertfalvai hidat, ami a befektetők és az olimpiai pályázat érdekei helyett a budapestieket szolgálná!

Az internet nem felejt: Tarlós István rosszul szereti Budapestet

Állítsuk meg a LOP-ot! A hatalom embere kiszolgáltatja Budapestet a fideszes érdekeknek és oligarcháknak, az emberek hatalma a budapestieket szolgálja. Mindenki Budapestért! #Budapest #előválasztás2019

Forrás

Eddig – joggal – azt hiányolta a Fideszt leváltani kívánó többség, hogy nincs programja politikusainak. Karácsony főpolgármester-jelöltnek úgy tűnik, van.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét