Ugyanaz másként – A kormány jogi lépésekre készül az elbukott Norvég Alap ügyében

Ahogy azt délelőtt megírtuk „Orbánék addig erősködtek, ameddig rájuk nem untak a norvégok és lezártrák a tárgyalást az úgynevezett “Norvég Alapról” című cikkünkben a norvég kormány befejezettnek tekinti a tárgyalást a Norvég Alapról , ahogy ezt egy közleményben  nyilvánosságra is hozta. Úgy tűnik azonban Orbán Viktor és kormánya nem nyugszik bele az adományozó döntésébe.

Erős nem

Magyarország nem fogadja el Norvégia „diktátumát”, és a kormány jogi lépéseket fog tenni a Norvég Alap ügyében

– közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.

„Magyarország nem fogadja el Norvégia diktátumát, a két ország közötti megállapodás szerint konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap forrásait elosztó szervezetet”

– áll a közleményben. A kormány a hét pályázóból bárkit hajlandó volt elfogadni a „Soros György által támogatott” Ökotárson kívül, Norvégia viszont ragaszkodott a „Soros-szervezethez”, és olyan nemzetközileg is elismert pályázókat zárt ki, mint például a Magyar Vöröskereszt – írták.
Norvégia ezzel megsérti az  Európai Gazdasági Térség (EGT-)tagságból származó kötelezettségeit, ezért a kormány jogi lépéseket fog tenni. A kormány az ezzel kapcsolatos feladatokról nyilvános határozatot fogadott el – tették hozzá.

„Magyarország rögzíti, hogy Norvégia a magyar piaci hozzáférésért 77 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak” – írta közleményében a Miniszterelnökség.

Mi az az EGT?

Az Európai Gazdasági Térség (rövidítése: EGT) az Európai Unió és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás tagjai által létrehozott intézmény, az Európai Unió Egységes Piacának kiterjesztése. Az Európai Gazdasági Térség kiterjeszti az Európai Közösség egységes közös piacát azoknak az országoknak a piacgazdaságával, amelyek nem kívánnak az Európai Unió politikai közösségében tagként részt venni. Az Egységes Piacra vonatkozó szabályozás, illetve az Európai Bíróság joghatósága többnyire kiterjed az egész Európai Gazdasági Térségre.

 

Norvág Alap

3 thoughts on “Ugyanaz másként – A kormány jogi lépésekre készül az elbukott Norvég Alap ügyében

  • Amit főztél edd is meg te mocskos cigány, legalább megtudtad nem játszadozhatsz kedved szerint , te elmebeteg aljas gazember– mikor a sz@r visszavág mint a bumeráng,,,, ezt érdemled te idióta,,

  • Ez aztan a pofatlansag teteje – egy adomanyt eroszakkal kikovetelni maganak! Szegyellje magat ez a bunko, – nagyon remelem, hogy a norvegok tudjak, hogy kivel allnak szemben, es nem fognak bedolni semmifele hamis igeretnek! A puhos mindenkinek mindent megiger, aztan rohogve szegi meg a sajat igereteit! Szegyen ez a pali mindenkire, de legfokepp a magyar nepre. Ideje eltakaritani a bandajaval egyutt

  • Pingback:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük