Megváltozott a Fidesz-KDNP álláspontja arról, miként kell eljárni a „pofátlanul magas” végkielégítésekkel kapcsolatban. Az adótörvények módosításában elrejtve elfogadtak egy javaslatot, amely megsemmisítette a 2010-ben bevezetett, végkielégítésekre vonatkozó különadót — számolt be a Népszava.

6,6 millióval távoztak

A rendelkezés visszamenőlegesen, idén január elsejétől hatályos: azoknak a vezetőknek sem kell aggódniuk az adózás miatt, akik például a kormányváltáskor vagy azt követően veszítették el állásukat. Azok a miniszterek, akik legalább három évig vezették a tárcájukat, hathavi illetményre jogosultak, vagyis Balog Zoltán, Fazekas Sándor, Lázár János, Seszták Miklós és Simicskó István is a havi bruttó 1,1 millió forintos fizetéséből kiindulva, 6,6 millió forintot kapott.

A Fidesz által meghatározott plafon 2 millió volt

Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke a lapnak elmondta: a 98 százalékosként ismertté vált, azóta 75 százalékosra mérsékelt különadó szabálya eddig is csak abban az esetben volt érvényes, ha nem tartottak igényt a végkielégítésre jogosult  dolgozó munkavégzésére a felmondási idő alatt. A Fidesz 2010-ben, nagy csinnadrattával kétmillió forintban határozta meg a túlságosan magas végkielégítések összegét.

(Forrás: 24.hu)

Fejenként 6,6 milliót kaptak a leváltott miniszterek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét