A kormány számoljon el a határkerítés eddigi költségeivel, mielőtt drónokról álmodik!

Egy, a kormany.hu-n elérhető dokumentum szerint a kormány azt tervezi, hogy autonóm robotokat és drónokat is bevetne a határőrizetbe.

Mi, mennyi és miért?

Azon túl, hogy ez a kabinet kilenc év alatt nem volt képes még egy budapesti e-jegyrendszer beüzemelésére sem, és a tőlük  elvárható legmagasabb szint a drónfejlesztésre valószínűleg egy távirányítós autóra szerelt webkamera lehet, ideje lenne elszámolni az eddigi költségekkel – írja Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy a drónokról szőtt álmok előtt számoljon el a határkerítés eddigi költségeivel! Mi került eddig 270 milliárd forintba? Hogyan sikerült méterenként másfél millió forintot költeni egy közönséges drótkerítésre? Miért került a menekültek „megállítása” fejenként 22 millió forintba? Hányan lettek közpénzmilliárdosok a szándékosan félelemben tartott magyarok megvédésére hivatkozva?

A DK szerint nem szabad összekeverni az ország biztonságának ügyét a lopással, nem lehet az előbbire hivatkozva éveken át az utóbbit művelni!

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük