A kormánypártiak szimbóluma a térkő, az ellenzékieké a fa, ami az életet jelenti

Új fejezetet nyitna Budapest és a Belváros életében a szocialista Tüttő Kata, az ellenzéki pártok közös V. kerületi polgármesterjelöltje, aki – ha megválasztják – szeretné elérni, hogy kerülete 15 éven belül klímasemleges legyen.

A lakások jó része szállodaként üzemel

A politikus csütörtökön, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren tartott bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt mondta, azért köt szövetséget a Momentum, a Demokratikus Koalíció, az LMP, a Párbeszéd, az MSZP és a Liberálisok, mert egy szabadabb és boldogabb városban és országban szeretnének élni.

A kerület problémái között említette az elnéptelenedést, hogy a lakások jó része már ma is szállodaként üzemel vagy üresen áll, miközben Budapesten lakhatási válság van, megfizethetetlenek az albérletek.

Ha itt nem lesz változás, akkor a város szíve élettelen, koszos díszkőrengeteggé válik – jelentette ki.

Hiányzik a környezettudatos szemlélet

Tüttő Kata – aki Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölttel és a kerületi ellenzéki jelöltekkel tartott sajtótájékoztatót – azt mondta, a kormánypártiak szimbóluma a térkő, az ellenzékieké a fa, ami az életet jelenti.

A jelölt a hiányzó környezettudatos szemlélet meghonosítását ígérte a kerületben, és jelezte, hogy polgármesterként úttörő szerepet vállalna a klímavédelemben.

Karácsony Gergely szerint a változásnak Budapest központjából kell indulnia, az ellenzék polgármesterjelöltje pedig egy olyan fiatal nő, aki pártja egyik legtapasztaltabb önkormányzati politikusa.

Budapest ne Keleten, hanem Nyugaton keresse szövetségeseit

Hozzátette: Tüttő Kata nemzetközi kapcsolatai révén azt is segítheti, hogy kerülete és Budapest újra az európai érték- és érdekszövetségbe tartozzon, szövetségeseit ne Keleten, hanem Nyugaton keresse.

A főpolgármester-jelölt méltatta a helyi ellenzéki jelölteket is, akik szerinte közösen küzdenek azért, hogy a kerület ne az ingatlanmutyikról és a fakivágásokról szóljon.

Az együttműködésből a Jobbik kimaradását firtató kérdésre Tüttő Kata közölte, Losonczy Pál, a Jobbik polgármesterjelöltje is a kormányváltó szövetség része. Egy olyan konstrukciót hoztak létre, amellyel a kormányváltásnak, illetve a Fidesz leváltásának a legnagyobb esélye van – mondta. Hozzátette: ezért a jobbikos politikus külön indul, a többi ellenzéki párt pedig szövetségben.

Magas légszennyezettség, a kevés zöldfelület

Arra a kérdésre, milyen kötődése van a kerülethez, Tüttő Kata azt mondta, hét évig élt a Belvárosban, ahonnan azért költözött el, mert a magas légszennyezettség, a kevés zöldfelület és társasházak rossz állapota miatt nem tartja alkalmasnak gyermeknevelésre.

Azért jön ide, hogy ez egy olyan kerület legyen, ahol jó gyereket vállalni – jelentette ki.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Egy hozzászólás itt: “A kormánypártiak szimbóluma a térkő, az ellenzékieké a fa, ami az életet jelenti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük