Orbán a fasorban sincs! Van még mit tanulni brazil kollégájától…..

Ha lenne – nincs? – nagyotmondó verseny és benne alkategóriaként “ki tud nagyobb blődséget mondani a civilszervezetekről”, akkor Orbán Viktornak helyet kellene cserélni Brazília elnökével, Jair Bolsonaroval.

Pedig a mi indulónk se kutya!

Míg kerítésen belül megelégszenek a nemzetvezető kommunikátorai az “elveszik a munkádat, meg a “megerőszakolják az asszonyokat” riogatással, addig Brazíliában tökélyre fejlesztették a gyűlöletkeltést.

Brazília elnöke, Jair Bolsonaro azt állítja,

hogy civil szervezetek állhatnak a pusztító amazonasi erdőtűz mögött, de erre semmilyen bizonyítékot nem mutatott be – írja a Reuters.

Az elnök szerdán azt mondta:

“minden jel arra utal”,

hogy a civil szervezetek azért mennek az Amazonashoz, hogy tüzet gyújtsanak az esőerdőben. Amikor megkérdezték tőle, mire alapozza ezt a kijelentést, és van-e erre utaló bizonyítéka, Bolsonaro azt válaszolta:

ezeket a dolgokat általában nem írásban tervezik meg.

A nálunk is bevett eljárás…..

Bolsonaro rámutatott ugyanakkor arra, hogy a kormánya csökkentette a nem kormányzati szervezeteknek járó támogatásokat. Szerinte ez elegendő indok lehet ahhoz, hogy a civil szervezetek az esőerdők lángba borításával akarják besározni a brazil kormányt.

Ezeknek az embereknek hiányzik a pénz

– szögezte le az elnök.

Lássuk be,

eddig ez még nem jutott a sokat-próbált miniszterelnök eszébe. Pedig mostanság elég tűz volt nálunk is, ezen el kellene gondolkodni!

Az Amazonas területén jelenleg is több helyen lángol az erdő a brazil űrkutatási hivatal, az INPE adatai szerint. Az erdőtüzek füstje már az Amazonastól 2700 kilométerre található Sao Paoloig is elért.

Forrás

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük