A Lokál nincs betiltva, vegye meg, aki akarja!

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt – ügyvivője nyílt levelet írt a Lokál “szerkesztőségének”, akik “példátlan sajtószabadság elleni támadásról, diktátorról, betiltásról, cenzúráról hadoválnak.”

Mindenekelőtt fontos tisztázni,

hogy a sajtószabadság elleni diktatórikus eszközök bevetése az Orbán-kormány mindennapi működésének, és korábbi építkezésének egyik alappillére. Éppen emiatt lenne régóta szükség arra a kormányváltásra, ami remélhetőleg 2022-ben meg is fog valósulni. Értem, hogy ijesztő belegondolni, mekkora lesz az önök nagybecsben tartott lapjának az olvasottsága, ha ezután nem fogják tudni rátukmálni a metrók utazóközönségére, de a hiba nem a várható katasztrofális eredményekben lesz, csupán az eddigi elképesztően magas számok nem fedték le a valóságot.

Ha eddig önök azt hitték, hogy a kereslet valóságához bármi köze van a kreált terjesztési adataiknak, akkor attól tartok, önöknek nem csupán erkölcsi nehézségekkel, de súlyos mentális problémákkal is meg kell küzdeni a mindennapokban. Ebben az esetben már-már kicsit sajnálni is tudnám önöket. Persze csak mint magánembereket, és véletlenül sem mint újságírókat, hiszen ennek a gyönyörű és nagyon fontos szakterületnek önök soha a közelében sem jártak a lapjuk tartalma alapján.

Egyébként senki sem akarja kiűzni önöket sehonnan,

nincs szükség mártírkodásra, sőt még fel sem kell dobják magukat, mint egy profi focista. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a fővárosi döntéshozatali mechanizmusok erősen megváltoznak az önkormányzati választások eredményének hatására. Az új városvezetés elképzeléseiben nagyon helyesen nem szerepel, hogy a BKV asszisztáljon a budapesti polgárok kormánypropagandával történő agymosásához. A hiba megint csak nem ott van, hogy ezek után már nem lesz erre a társadalomromboló tevékenységre lehetőségük, hanem ott volt, hogy eddig mindezt megtehették egy ingyenes újságnak álcázott papírkötegen keresztül. Apropó választási eredmények, nyilván azt is nehéz lehet önöknek feldolgozni, hogy minden erőfeszítésük ellenére is a budapesti polgárok egyértelmű többsége át tudott látni az állampárti propaganda hazugságain, és így végső soron az önök eddigi munkája is feleslegesnek és eredménytelennek bizonyult. Viszont emiatt sem okolható a főváros új vezetése.

Azt már kifejezetten morbidnak tartom,

amikor az önök “tollából” olvashatok a sajtószabadság elleni támadásról… Miközben egy ellenzéki országgyűlési képviselőt testi sértés vádjával épp most készülnek bíróság elé citálni azok után, hogy kétes jogkörökkel felruházott állampárti kidobók csoportosan bántalmazták, megtaposták, bordáit összezúzták a közmédia épületében. Miközben Putyin sajtótájékoztatójára több külföldi újságírót nem engedtek be. Miközben az állampárti sajtótájékoztatók többségén a jelenlévő újságírók nem tehetnek fel kérdéseket. Miközben az Országgyűlés házmestere szinte minden jogkörétől megfosztja az újságírókat a Parlament épületében… De nyilván önöket ezek az igazán diktatórikus eszközök nem érintik, hiszen ezek csak a valódi újságírók számára akadályok.

Már Orbán Viktortól, elsőre is kifejezetten vicces volt az a mérhetetlen cinizmus,

ahogyan korábban kijelentette, hogy

“sosem vetemednének arra (mármint az állampárt), hogy elhallgattassa azokat, akik nem értenek vele egyet”.

Ugyanezt a szóhasználatot most önöktől olvasni, ráadásul olyan vádként megfogalmazva, ami nem Orbán Viktornak és kormányának szól, már inkább szánalomra méltó, mint humoros.

Végezetül egy másik hangzatos szóhasználatukkal élve engedjék meg, hogy az egész eddigi munkájukat pár szóban kiértékeljem:

A Lokál tartalma PÉLDÁTLAN TÁMADÁS volt az első pillanattól kezdve az objektivitás, a valóság, az igazság, és így a teljes újságírás ellen.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük