Rájár az “igazság-rúd” a Lokál és a Pesti Srácok portálokra!

Az igazság mindig kiderül! Na jó, addig a kormánypropaganda eléri célját, mert telekürtölte a hamis hírrel az országot, de mégis…. Ezúttal azt állították valótlanul, hogy a Helsinki Bizottság jogi segítséget nyújtott a terrorizmusért elítélt Ahmed H.-nak.

Újabb pereket bukott el a kormányközeli média a Magyar Helsinki Bizottsággal szemben, írja a civil szervezet Facebook-oldalán. Sem a Lokál, sem a Pesti Srácok nem tudta igazolni állításait, ezért a bíróság helyreigazításra kötelezte a két médiumot, a Pesti Srácok már meg is jelenítette azt.

“Újabb pereket bukott el a hazudozó kormányközeli média a Magyar Helsinki Bizottsággal szemben

Semmivel nem tudták igazolni valótlan állításaikat, meg sem kísérelték. Délelőtt a Lokált, délután a Pesti Srácokat kötelezte a bíróság helyreigazításra. Utóbbi már ki is rakta azt. Mindkét szerkesztőség valótlanul állította, hogy a terrorizmusért elítélt Ahmed H.-nak jogi segítséget nyújtottunk. Ehhez képest a Magyar Helsinki Bizottság és megbízott ügyvédei semmiféle képviseletet nem biztosítottak neki.

Civil szervezetként nem rettentünk vissza attól sem,

ha velünk ellenséges környezetben kell tevékenységünkről számot adni vagy nézeteinket megvédeni. De a ténytiszteletből nem engedhetünk. És még közvetve sem kívánjuk segíteni a kormányerő kártékony és egyre veszélyesebb propagandáját. Ezért megyünk perre a hazugságokkal. Mindez nem csak rólunk, hanem a hazai nyilvánosság állapotáról is szól. Továbbra is jogi elégtételt fogunk venni a fizetett hazudozókon.”

Korábban többször írtunk már arról, hogy pereket vesztettek a kormányközeli médiumok, a választások után például egy sor kampányüzenetről mondta ki a bíróság, hogy nem feleltek meg a valóságnak.

Egy hírhamisítás története – A Figyelő beismert, helyreigazított, majd eltüntette …. – Így mea culpáznak ők……

Dobrev Klára: Pár héten belül a második pert nyertük meg jogerősen Orbánékkal szemben

Bayer-kedvelők figyelem! Újabb 5 forintosokra lesz szükség!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük