A Magyar Nemzeti Bankot az ezotéria uralja

Újabb bizonyíték került napvilágra arról, hogy Matolcsy György jegybankelnököt erősen befolyásolják a hiedelmek, a számmisztika.

Babonás félelem

A Magyar Nemzeti Bank épületének két oldalán vannak kijelölve a jegybanki parkolók, azokat a vezetők és a magas rangú vendégek szokták használni. Ezeket mostanában újrafestették és meg is számozták. Két szám azonban hiányzik: a 8-as és a 13-as.

A sokak szerint balszerencsét hozó 13-as szám hiányát talán nem kell különösebben magyarázni, bár egy központi bank esetében azért furcsa ez a babonás félelem. A 8-as szám hiánya annál inkább magyarázatra szorul. A 8-as szám kiutálása ugyanis egyértelműen a keleti tanokkal összefüggő Matolcsy-hatás.

Nem lehet nyolc oldalas az elnöki felkészítő anyag

A keleti vallásokért, kultúráért közismerten rajongó Matolcsy György nemcsak hogy irtózik az egyes keleti nézetek szerint balszerencsét hozó 8-astól, hanem több módon is igyekszik távol tartani magát a számjegytől.

Azóta, hogy 2013 tavaszán elnökként átvette a jegybank irányítását, az intézményben a dolgozóknak tanácsos kerülniük a nyolc oldalas elnöki felkészítő anyagok összeállítását.

A cím nem Szabadság tér 8-9, csak Szabadság tér 9

Ezen túlmenően, bár a földhivatali nyilvántartást nem lehet emiatt megváltoztatni, és az MNB székhelyének hivatalos címe továbbra is Szabadság tér 8-9., az épület faláról – ahogyan akkor a hvg.hu felhívta rá a figyelmet – három éve levették a 8-as számtáblát. A jegybanki honlapon is, az elérhetőségi adatokon belül az intézmény székhelyeként a Szabadság tér 9. van feltüntetve (Matolcsy szerint praktikus okokból).

Most pedig az épület előtti parkolóból is száműzték a nyolcast: az MNB 07 és az MNB 09 jelzésű felirat közötti parkolóhelyen csak az MNB felirat olvasható.

A karma törvényei

Van még egy erős jel arra, hogy Matolcsy jegybankját ezotéria uralja. A nem sokkal később bezárt Népszabadság gyűjtötte össze két éve, hogy a buddhizmusban ismert tízmilliószoros, másképpen nagy Buddha-napokra időzítette a Matolcsy-féle MNB a fontosabb bejelentéseket, közleményeket. A karma törvényei szerint minden, amit ezen a napon tesz valaki (egy esztendőben négy ilyen nap van, évente változik, hogy melyek ezek), az felerősítve, tízmilliószoros erővel száll vissza a tevékenységet végzőre, akár jó, akár rossz dolgot tesz. Azóta viszont, hogy a Népszabadság ráirányította a figyelmet a jegybanki kommunikációs gyakorlat és a buddhizmus eme hiedelme közötti átfedésre, az MNB már nem ragaszkodik ehhez a babonához.

8-as és 13-as feliratú lufik az MNB kilincsén

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a Párbeszéd alkalmatlannak tartja jegybankelnöknek Matolcsy Györgyöt. A szóvivő szerint Matolcsy Györgynek szerepe van abban, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Szabadság téri épülete előtti utcaszakaszon a parkolójelzések közül kihagyták a 8-as és a 13-as számot, és ezzel a jegybankelnök „újabb babonaságokról tett tanúbizonyságot”. Sajtótájékoztatója végén Barabás Richárd az MNB utcai kapujának egyik kilincsén 8-as és 13-as feliratú lufikat helyezett el.

((Forrás: 24.hu, MTI)

Matolcsy újra miniszter szeretne lenni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük