15 millió forintos bírságot szabott ki a jegybank az Altus Portfólió Kft.-re. A vállalatnak az MNB közleménye szerint engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt kell fizetnie, a jegybank feljelentést is tesz az ügyben – adta hírül az MTI.

A Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára tulajdonában lévő cég a közlemény szerint mintegy 400 millió forint értékben nyújtott kölcsönt magán és jogi személyeknek is úgy, hogy ehhez nem kapott engedélyt a Magyar Nemzeti Banktól. Ezért a pénzintézet azonnali hatállyal megtiltotta a vállalatnak, hogy a jövőben ilyen tevékenységet folytasson.

Az Altus Portfólió korábban három alkalommal, összesen mintegy 200 millió forint kölcsönt nyújtott a költségvetési csalással gyanúsított volt szocialista képviselőnek, Czeglédy Csabának. Az ügy miatt még januárban indult piacfelügyeleti eljárás.

A döntés az orbáni politika része

Matolcsy szerint bűn saját pénzből kölcsönt adni pár bajba jutott rokonnak, közeli ismerősnek, az Orbánnal szembenálló Demokratikus Koalíciónak – írta Dobrev Klára Facebook oldalán. Mint hozzátette, ezzel szemben hazafias cselekedet a közpénzt alapítványokba menteni, és abból méregdrága bútorokat, szőnyegeket venni, rokonoknak hitelt adni, devizahiteleseket kisemmizni.

Ezért állunk egymással szemben.

Mert erről erkölcsileg és pénzügyjogászként is mást gondolok.

Ezért igyekszem minden erőmmel támogatni az Orbánnal harcoló ellenzéket.

És mivel a Matolcsy-féle jegybank nem független, ezért döntését is az orbáni politika részének tekintem. Ezzel szemben küzdök és a jövőben még határozottabban küzdeni is fogok. Megalkuvás nélkül!

Dobrev Klára

Önnek ér 17.000.000 közforintot Matolcsy új szőnyege?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét