A mohácsi kórház lehet a Dél-Dunántúli koronavírus fertőzés gócpontja? – orvosok, ápolók és betegek fertőződtek meg

Két orvos, hét beteg és tizenöt ápoló, illetve egyéb munkakörben alkalmazott munkatárs PCR tesztje lett pozitív a mohácsi kórház  belgyógyászatán.

Tarol a vírus

A koronavírus-járvány a Mohácsi Kórházat sem kerülte el. A Pécs Aktuál az egyik baranyamegyei portál információja szerint 2 orvos, 7 beteg és 15 ápoló, illetve egyéb munkakörben alkalmazott munkatárs PCR tesztje lett pozitív.

Az előírt eljárásrendnek megfelelően a betegek a területileg kijelölt ellátócentrumokba kerültek, a kontaktnak minősített dolgozók karanténban vannak. Az érintett osztály valamennyi dolgozóját és betegét tesztelték, az első tesztek eredménye mindenkinél negatív lett.

Lakat a mohácsi kórház érintett osztályán

Az új felvételes belgyógyászati jellegű betegek ellátását átmenetileg a Komlói Egészségcentrum (belgyógyászat), valamint a Pécsi Tudományegyetem (gasztroenterológia) végzi, mindaddig, amíg a második teszt megérkezése és a záró fertőtlenítések után meg nem tudják nyitni újra a belgyógyászati osztályt. A többi ellátási területen továbbra is zavartalanul folyik a biztonságos betegellátás.

 

 

 

mohácsi kórház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük