Connect with us

Banánköztársaság

A mondat, amitől mindenki pánikba szokott esni: „A kormány a helyén van.” – Hétvégi Lendvaiságok

Lendvai: a lényeg, hogy az ember megfelelően letisztítsa a terepet, legalábbis fejben, és mindjárt kihirdetheti magát bajnoknak
Megosztás

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípős irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Alább Lendvai Ildikó aktuális gondolatai olvashatók.

Válságos helyzet van, a Fidesz úgy érezte, erősítenie kell.

Menczer Tamás lett az új kommunikációs igazgatójuk. Úgy látom, beváltja a hozzáfűzött reményeket. Alig melegedett meg a helyén, és máris porrá zúzta Magyar Pétert. Leleplezése szerint Magyar „napszemüvege női”.

Tuti, hogy átoperálták. Csak azt nem tudom, a napszemüveget vagy az egész Magyart. Remélem, Menczer hamarosan megmondja.

A heti Kormányinfón a pénzügyminiszter bevallotta:

miután az első negyedévben sikerült az egész évre tervezett hiányt elérni, közel 700 milliárd forintnyi beruházást el kell halasztani. Lejjebbre vették a költségvetésben még 4 százalékosra tervezett gazdasági növekedést is: most már csak 2,5 százalékot mernek vállalni. Mivel ez a törvénynek megfelelően azt jelenti, hogy nem lesz nyugdíjprémium, (az erre tervezett összeget máshol használják), a miniszter úgy érezte, valamivel meg kell nyugtatnia a nyugdíjasokat. Erre futotta:

„a nyugdíjak és nyugdíjszerű járandóságok kifizetésére van fedezet”.

Istenem. Sürgősen vegyenek fel szegény mellé egy kommunikációs szakembert és egy tömegpszichológust. Tankönyvi lecke, hogy ez az a mondat, amitől mindenki pánikba szokott esni, noha eddig eszébe sem jutott, hogy ez valaha probléma lehet. Olyan ez, mint amikor azzal idéznek elő rémületet:

„A kormány a helyén van.”

Miután egy nap múlva kirúgták állami munkahelyéről

a Magyar Péter rendezvényén felszólaló Tarr Zoltánt, a Fidesz kommunikációs igazgatója a fb-on kellő önérzettel és keresetlen őszinteséggel megadta a magyarázatot:

„Miért kellene a kormánynak egy olyan emberben megbíznia, aki meg akarja buktatni?”

Világos.

Eszerint ki kell rúgni azt az állami alkalmazottat, köztisztviselőt, közalkalmazottat (vasutast, tanárt, ápolónőt, könyvtárost, iskolai takarítónőt stb.), akiről tudható, hogy nem a kormánypártra szavaz. Hiszen nyilvánvalóan más kormányt kíván, vagyis a jelenlegit meg akarja buktatni.

Könyörgöm, drága kommunikációs igazgató úr, már úgyis tanár-, orvos-, nővérhiány van! Hát muszáj a meglévő létszámot felezni, harmadolni? És ha már ilyen jól el tetszett magyarázni, kiben miért nem kellene a kormánynak megbíznia, talán még azt is ki tetszene fejteni, kinek miért kellene egy ilyen kormányban megbíznia. Vagy egy ilyen finoman és árnyaltan szóló, körültekintő kommunikációs guruban.

Hende Csaba szerint nem szabad a családi pótlékot emelni: „Aki nem dolgozik, ne is egyék!”

  • A gyerek sem?
  • Mégis, hány éves kortól érvényes a szabály?
  • És ha a szülő valamiért nem dolgozik, éppen munkanélküli, rokkantnyugdíjas, vagy a nyugdíjas nagyszülő neveli az elhalt apa-anya helyett unokáját, ott a gyerek se egyék?

Tételezzük fel azt az esetet, amikor a szülő saját hibája is benne van, hogy nincs keresete. Akkor az éhező gyerekével akarnak mások számára példát statuálni?

Minél jobban éhezik a gyerek, annál hatásosabb a példa?

A Fidesz -egyébként helyesen- a köztársasági elnök kapcsán hangoztatta, hogy senki sem felelős a szülei tetteiért. Ezek szerint kivéve a szegény gyerekeket.

Szerző