A pécsi KDNP esete a náci propagandaplakáttal

A holokauszt emléknapján sikerült a pécs-baranyai KDNP közösségi oldalára olyan képet választani és továbbposztolni, amiről nem túlzás azt állítani, hogy a fotó és a hozzá társított betűtípus megszólalásig megegyezik egy ikonikus náci grafikájáéval – hívta fel a figyelmet a szabadpecs.hu.

Provokátorok vagy csak szimplán ostobák?

Az eredeti képet – amiről eltávolították az SS jelzést – az interneten fellelhető legtöbb forrás Harald Damsleth-nek tulajdonítja. A német származású, de norvég illusztrátor leginkább a náci propagandaplakátjairól ismert és norvég, angol és magyar nyelvű wikipédia oldala is van – írta a portál.

A képen – aminek a jobb alsó sarkában valószínűleg az alkotó kézjegye látható – általában szélsőjobboldali fórumokon, webshopokban használják, de az elmúlt években az ún. alt-right-nak kedves és az identitárius mozgalomhoz köthető oldalakon és közösségi médiás felületeken bukkant fel.

A családját védelmező, fehér férfi a náci szimbolika egyik archetípusa, amire magvas üzeneteiket a gót ábécére emlékeztető betűtípussal szokták rátenni a szélsőjobbos influenszerek.

-olvasható a szabadpecs.hu-n.

fotó: szabadpecs.hu

Az eredeti poszthoz az alaptörvény egyik sokat vitatott, kritikusai szerint kirekesztő részét is idézik. Ami még 2014-ben az aktuális magyar kormány által felkért szakértők szerint is problémás volt a megfogalmazás.

Két eset lehetséges….

A fentiek kapcsán két dolog fordulhatott elő: a pártkatonáknak annyira egyszerű az agyuk, hogy nem tudták, milyen képet választottak, -ez a jobbik eset- vagy…..

Forrás

Egy hozzászólás itt: “A pécsi KDNP esete a náci propagandaplakáttal

  • Avatar
    2020.01.28 - 11:20
    Közvetlen hivatkozás

    FÉLEK,HOGY PONTOSAN TUDJÁK,ÍGY VISELKEDIK EGY KERESZTÉNY. A 10 PARANCSOT MÁR ELFELEJTETTÉK

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük