Sorting by

×

A pécsi közgyűlésben újabb felvonásához érkezett a “Pride” című tragikomédia

Kivonultak a Pécs Pride-al kapcsolatos vitáról a helyi önkormányzatban többségben lévő ellenzéki képviselők. Az önkormányzat a kisebbségben levő kormánypárti képviselők javaslatáról tárgyalt volna, melyben a hétvégi Pride-al kapcsolatos véleményüket fogalmazták meg. Szerintük rendezni kell az esemény miatt hátrányt szenvedő belvárosiak kárát.

Ejnye Polgi!

„Azt gondolom, hogy a pécsiek, a múlt hétvégi felvonulásról elmondták a véleményüket. Civil szerveződésként tekintenek annak a felvonulásnak a lényegére, és nem kérnek a politikai hajcihőből. Én most – bármilyen meglepetés vagy nem meglepetés –, ugyanezt a határozott álláspontot fogom kifejezni, én nem vagyok hajlandó ebben az öncélú, politikai ámokfutásban részt venni, így most itt hagyom önöket”

– fogalmazott Péterfy Attila polgármester, majd kivonult a teremből.

A polgármester és a képviselők távozása után a teremben maradt, többségében kormánypárti képviselők folytatták a napirend tárgyalását. A többségben levő frakció egy közleményt adott ki, melyben azt írták:

„A Pécs önkormányzatát vezető frakciószövetség mélységesen elítéli az uszítás, a provokáció minden formáját, és semmilyen módon nem kíván közösséget vállalni Kővári János politikai ámokfutásával, amelyet a hétvégén lezajlott Pécs Pride kapcsán művel”.

A kormánypártiak egyébként tagadták, hogy uszítottak volna.(ATV)

 

Hír-háttér

A múlt hét végén megtartott első vidéki pride-ről mi is beszámoltunk:

A rendezvény hosszú vita előzte meg a városban és a közgyűlésben is

A most olyan sértődős ellenzéki városvezetés a vita során azt nyilatkozta, hogy nem vesznek részt a pride-n, mert a város lakosainak többsége elítéli azt. Ezeknek a helyi politikusoknak (?) meg sem fordult a fejükben, hogy más dolguk is lenne, mint a tömegek kívánság műsorában fellépve vadászni a népszerűséget.

Egyébként a Pécs-Pride példás szervezés mellett teljes rendben zajlott, és ennek ellenére sem hallottuk, hogy bárki a város vezetéséből akár egyetlen köszönő szót is szolt volna civil szervezőknek.

 

pride

 

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.