A Pintér-Kásler duó zártkörű koncertje Kásler Mikós vállalhatatlan szólójával

Ahogy azt hétfőn megírtuk, Orbán Viktor a tudomány és a felsőoktatás után újabb darabot szakított ki a szemmel láthatóan kinevezése óta bénázó Kásler Miklós minisztériumából, a roma felzárkóztatást. A téma további felelőse Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes belügyér.

A tiszaburai beszéd

Az állam egyedül nem tudja, a roma közösségek pedig egyedül nem képesek megvalósítani a felzárkózást, ezért együtt kell működni – mondta Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter kedden Tiszaburán.

Pintér Sándor a Felzárkózó települések hosszú távú programjában szereplő első 31 település önkormányzati vezetőinek tartott tájékoztatón közölte:

a kormány döntése értelmében a következő években 300 nehéz helyzetű település kap segítséget, 2019-ben az első 31 helyszínen kezdődik el a munka.

…mindenhez még attól sem ért az ember, ha fideszes…

Úgy tűnik, lassan ráébred a kormány, hogy mindenhez még attól sem ért az ember, ha fideszes. És, hogy mi mutatja ezt?  A programot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinálja, a végrehajtásban a nagy egyházi karitatív szervezetek és a településeken dolgozó civil szervezetek is részt vesznek.

A miniszter hangsúlyozta: a romák ma is gazdasági nehézségekkel és előítéletekkel küzdenek, ezen szeretnének javítani. Hozzátette: bár számos kísérlet történt, nem valósult meg az integrációjuk, teljes beilleszkedésük a társadalomba.

“Előrelépés volt, de áttörés nem.”

Csak bízni tudunk abban, hogy a miniszter “előrelépés” alatt nem a Farkas Flórián és társai által elbokázott, és a Híd a Munka világába néven elhíresült programra gondolt, éppen ő, akinek bilincset kellet volna kattintania szinte a teljes kormánypárti roma vezetőgárdára, akik a sajátjaik zsebéből lopták ki a nemes célra Európából érkezett milliárdokat az évek során.. 

Pintér Sándor összevonta szemöldökét

A szónok kifejtette: a romák leszakadása ma is jelentős a tanulás, képzettség, az egészségi állapot, valamint a jövedelmek területén. A kormány egyértelmű álláspontja, hogy nem fogadható el ez a különbség – tette hozzá.
Kitért arra, hogy a 300 települést komplex – foglalkoztatási, iskolázottsági, lakhatási, jövedelmi, bűnözési viszonyokat és a korszerkezetet egyaránt figyelembe vevő – mutató segítségével, a KSH-val együttműködve választották ki.

Mint mondta, egyértelművé vált, hogy

egyszerre, egy ütemben az egész ország területén nem tudják megoldani a “leszakadást”, ezért kísérleti programokat hoznak létre.

Hozzátette: számítanak a települések vezetőire a programok megvalósításában. Remélik, hogy az ő eredményeik a későbbiekben az ország más területein is például szolgálnak.
A programban több célkitűzés is szerepel. Példaként említette Pintér Sándor a nehéz helyzetű települési önkormányzatok kiszámítható működésének elérését és a lakosság helyzetének javítását szolgáló fejlesztések megvalósítását.

Szeretnék a bűncselekmények számának további csökkenését is elérni a megélhetés javításán keresztül. A belügyminiszter kiemelt célnak nevezte a teljes foglalkoztatás elérését is.

megosztás

A következő oldalon: Kásler Miklós vállalhatatlan  mondata!!!

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük