Sorting by

×

A református püspök Jézust nem említve, Orbánt dicsőítve, Sorosozva, Brüsszelezve szállt be a választási kampányba!

Egyházi vezetőtől szokatlanul erős, politikus Facebook-bejegyzéssel szállt be az anyaországi választási kampányba Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke. Ráadásul nem is titkolta, hogy a poszt szövegét az országgyűlési választásokra szánta, azokat megszólítva, akik „nemzetünkhöz méltó értékrenddel” rendelkeznek, és ehhez még bibliai idézetet is talált – írta a Magyar Hang.

“Nemzetünkhöz méltó értékrend

Magyarország 2022. április 3-i Országgyűlési Választások elé

„…azt tette, amit én helyesnek látok.” (1Kir.14,8)

Kedves Testvéreim! Magyarország választásra készül, amely hála a történelem Urának a kényszerű határokon kívül rekedteknek is szavazati jogot biztosít állampolgársága révén. Nemcsak jogot nyertünk, hanem kötelességet is, de mindkettőt áldásnak kell tekintenünk. Nemzetünk olyan család lett, amely nem nagyhatalmak által megrajzolt határok között él csonkán, hanem kiegészült a világban szétszóródott nemzetrészekkel.

Köszönet jár ezért Orbán Viktor miniszterelnök úr vezette FIDESZ-KDNP kormánynak.

Isten a kiválasztott népe sorsát úgy irányította, hogy visszatekintett a megtett útra és emlékeztette őket

Ilyen alkalom volt Dávid példaértékű szolgálatának a felmutatása. Emberi tévedései ellenére „azt tette, amit én helyesnek látok.” Isten az értékrendet a zsoltáros ember munkájában határozta meg.

Nagy hibát követnénk el, ha nemzetünk sorsának utóbbi néhány évét figyelmen kívül hagynánk. Köszönettel rögzítjük magunk és utódaink emlékezetébe, hogy a mögöttünk eltelt 12 esztendő páratlan eredményeket hozott. Az EP megvesztegetett bürokratáinak támadásai között, baloldalról oldalgó szélhámosok mellett, a magyarságot szerte ebben a világban belső megosztó árulói megfékezésével is küzdő nemzeti és keresztyén kormány győzött. Még a világjárvány sem árthatott annak a nemzetnek, amelynek világhírű tudósai vannak, gazdasági szaktekintélyei és nemzetéért szolgáló politikai elit.

Sajnálattal és mélységes felháborodással tekintjük azokat, akik nemzetünk életét még mindig kísérleti terepnek gondolják

Kísérleteznek bukott ideológiák és hatalmak visszacsábításával. Elegünk van a bukott kommunizmusból és az új kommunistákból, nem kell több sorscsapás új sorosok hazárd játéka szerint, és márkásnak hazudott zajoknak sem hihetünk. Semmi sem kell, ami nem eredeti nemzeti és megpróbált keresztyén. Különbséget kell tennünk mi az eredeti nemzeti, és mi az, ami annak álcázza magát. Hangzatos elnevezések mögött rejtőzik a nemzetárulás, hízelgő testvéri mosolyok mögött van a nemzeti tudat felszámolása új internacionálé ördögi oltárán.

A mi feladatunk most csak annyi, és ez nem sok, de annál inkább lényeges, hogy szavazatunkat küldjük el

Regisztráljon az, aki még nem tette, pontosítsa adatait, akinek változott. Állítsuk ki a szavazólapokat helyesen, ha valamit nem tudunk kérdezzük meg akár lelkészeinket is. Nemzetünk ígérete az, hogy előre fog haladni és nem hátra! Ez akkor is így lesz, ha sajnos még mindig maradnak néhányan a hátralépegetők szégyenteljes táborában.

Nagyvárad, 2022.február 5.

A békesség kötelékében! Csűry István püspök”

Kapcsolódó

 

A református püspök Jézust nem említve Orbánt dicsőítve, Sorosozva, Brüsszelezve szállt be a választási kampányba!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

8 hozzászólás

 • 2022.02.06 - 19:01
  Közvetlen hivatkozás

  Tisztelt Püspök Ú!
  Biztosan tudja, hogy a külföldön élő magyarok számára az EU léte jócskán megkönnyíti az anyaországgal való kapcsolattartást. Arról is hallhatott, hogy miközben az EU-tól a legtöbb támogatást kapjuk – amint ezt Orbán Viktor is szokta emlegetni – az ön által ajánlottak rendszeresen támadják az EU-t. Soros Györgyöt is, aki a Fidesz sok politikusát is segítette abban, hogy eljusson oda ahova eljutott… Ezek után ne vegye rossz néven hogy én inkább másra szavazok…

  Válasz
 • 2022.02.06 - 19:45
  Közvetlen hivatkozás

  …”nemzeti és keresztyén kormány győzött.” Igaz, Orbán Viktor református, de a kormányban Semjén Zsolt katolikus, stb. Semmi gond, csak a megfogalmazás…

  Válasz
 • 2022.02.07 - 15:36
  Közvetlen hivatkozás

  Tisztel Püspök úr!
  70 év feletti, istenhívő, vallásos, Keresztény-katolikus ember vagyok.
  Szégyenteljes, amiket itt leírt.
  Gondoltam ön pap, de talán mégsem, szememben semmiképen.
  Gyermek koromban, szüleimmel, nagy szüleimmel minden alkalommal templomban voltunk, abban az időben, amikor az állam nem támogatta a vallást.
  De abban az időben a papok szájából nem fröcsögött a gyűlölet, csak az istent szolgálták, de azt nagyon szépen és jól.
  Minden Karácsony Szenteste katolikus pap jelenlétében tellett, nagyon meghitten.
  Abban az időben nem volt a gyomorforgató gyűlölet, mint amit az ön szájából hallani.
  Gratulálok a 12 év Fidesz hatalomhoz, sikerült a kis hazánkban totál megosztani az embereket, a gyűlölet csúcson jár.
  Gratulálok, hogy ön még a kommunizmusnál jár 2022.-ben.
  Úgy gondolom az egyháznak nem a párt politika, az agitáció a szerepe, hanem az Isten szolgálata.
  Lehet tévedek, éljen a hatalom szolgálata és ezt a szó székről kell a papoknak hirdetni?
  Ez hogy van?:
  „ és bocsátsd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek… (Mt 6,12)”
  Az ön szemében nincs megbocsátás, ez nagyon vallás ellenes.

  Válasz
  • 2022.03.06 - 08:45
   Közvetlen hivatkozás

   Sajnos a Mostani csuhásoknak,Orbán az Istenük és a pénz amit a mi pénzünkből tömi ki az ilyen vállalhatatlan Papokat,egytől egyig mindegyik pokolravaló,akik támogatnak egy Orbán féle hazug korrupt Valakit,egy csuhásnak nem kellene pusztán azt támogatni és kampányolni akitől a pénzt kapják,maradjon semleges ne uszitson senki ellen és főleg ne kampányoljon egyoldaluan,megpróbálva befolyásolni a hiveket hogy kire kell nekik szavazni kitől kapják ki tömi ki az egyházak és a csuhások mocskos zsebét,az a pénz amiért elárulja az egyházat is az NEM az Orbán pénze hanem a Magyar Embereké tehát mindannyiunké,egyébként ha már kommunistázik ajánlom Figyelmébe hogy a Fidesznen verődött össze a legtöbb volt MSZMP-és KISZ-tag ezért nem kellene ugyanazt a fost böfögni amit a Fidesz a szájába adott!

   Válasz
 • Visszajelzés: Így gondolkodnak a Drávaszög-környéki magyarok (is)! - A magyarországi ellenzék szava nem jut el hozzájuk, s ha mégis, akkor nem érdekli őket! - Városi Kurír

 • 2022.02.19 - 08:48
  Közvetlen hivatkozás

  Megvették ezeket dekára! Csak a pénz, a pénz! És elborul az elme, mert ha nem így lenne, tudnák, hogy:
  1. a támogatásokat ugyan Orbán szórja eléjük, de miből? Az adóforintjainkból, amiben benne vannak a gyűlölt ellenzékiek adóforintjai is.
  2. ha a NER veszít, a mostani viselkedésük után mire számíthatnak? És a NER veszíthet, mert semmi sem tart örökké.
  3. a hit: hinni kellene MZP-nek, mert az ellenzék megegyezett, hogy a szerzett jogokat nem vonják el, de az biztos, hogy mivel óriási az államadósság, kevesebb fog jutni a romániai és egyéb magyarok támogatására. De fog, mert “nyelvében él a nemzet”, és mert MZP és főleg a Jobbik erősen nemzeti érzelmű.
  Azért mégsem kellene előre inniuk a medve bőrére.
  4. Ha Orbán nyer, akkor sem lesz annyi lóvé, részben, a jogállamisági ügy miatt, részben mert szerintem igyekszik majd a maradékot is kilapátolni az országból, mielőtt összeomlik a rendszere. Szóval így is, úgy is szűk esztendők jönnek.
  5. Kíváncsi leszek, hogy ha MZP és ellenzék nyer, vajon lesz-e annyi vér a pucájukban, hogy a “sorosista, komcsi, gyurcsányista baloldaltól” nem fogadnak el támogatást. Nekünk jobb lenne, mert több maradna az itteni szegényekre, oktatásra, egészségügyre, stb.
  6. most abbahagyom a kommentemet, mert erősen hányingerem van.

  Válasz
 • 2022.03.06 - 17:52
  Közvetlen hivatkozás

  A család éves adóbevallásával egyszerre ment az 1 % az egyházaknak. Azért volt így, mert az egyik szülőm református vallású volt , a másik katolikus. Ettől az évtől ezt megszüntetjük! Tavaly volt az utolsó felajánlás.
  Ha Orbán mellett agitálnak és politizálnak, a pénzt is várják csak onnan!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.