Sorting by

×

Borít az átvilágító-ügyvéd! – A pécsi átvilágítás üzenete….

A fideszes lakájmédiumok, pl. a Pécs Aktuál, folyamatosan köpködik a pécsi ügyvédi átvilágítást. Hasukra ütve többszáz millió forintos ügyvédi munkadíjakat emlegetnek az ellenzéki “haveri ügyvédi körnek,” azt hozzátéve, hogy semmilyen kézzelfogható eredménye nincs a munkánknak. Puszta “politikai lufi” szerintük, a becsületes fideszesek üldözése.

Ezzel szemben

Pénteken ismét tájékoztatta a közvéleményt Péterffy Attila, Pécs ellenzéki polgármestere, hogy egy újabb értékes ingatlan került vissza a városhoz az ügyvédi átvilágítás eredményeként. A volt központi menza ingatlanáról van szó, értéke minimum 200 millió jelenleg, amelynek tulajdonjogát a Fidesz alatt 1,1 millió forint megfizetése után már meg is szerezte a szerencsés vevő. A szerződés teljes vételára 114 millió forint volt 2018-ban. Ez azonban sosem folyt be. A Vagyonhasznosító Zrt. akkori vezetője élettársának szülei által a hasznosítási pályázat kiírásának napján alapított betéti társaság szerezte meg. Amelynek korábban semmilyen érdemi, jelentős gazdasági tevékenysége, így fizetőképessége sem volt ebből kifolyólag. Nem is épült meg az általuk ígért épület, amiből ellentételezhették volna vételárat.

Az átvilágítás eredményként büntetőeljárás indult feljelentés alapján, amit a Fidesz közeli rendőrség megszüntetett, de az átvilágítók panasszal éltek, illetve pótmagánvádat is emelnek szükség esetén.

De a lényeg…

A polgárjogi szerződés megkötése útján most az ingatlan visszakerült a város lakosaihoz. Korábban a Pécs, Búza téri kispiac tulajdonjogát szerezték vissza Péterffyék. Ez 500 milliós érték, aminek fideszes érintettségű céghálón keresztül majdnem nyoma veszett. De az utolsó pillanatban az átvilágítás eredményként sikerült a városnak visszakapnia ezt is.

Az átvilágítás eddigi költsége kb. 100 millió forint. 17 ügyvéd, illetve szakértő dolgozik rajta immár kb. két éve. 23 feljelentést tettek és még nincs vége…

Ha csak a fenti két ügyet nézzük, akkor minimum 700 milliót szereztek vissza az ügyvédek

Ez a kifizetett összes munkadíj 700 százaléka.

De a tevékenységnek még nincs vége. A legbutább ember is képes kiszámolni, hogy ilyen nagyságú gazdasági hasznot még az illegális fegyverkereskedők se tudnak elérni. Az átvilágítók pedig mindezt törvényesen, a várost szolgálva hozták!!! Szóval az Igazság is lehet kifizetődő, ha komolyan hiszünk benne!

De van ennek másik haszna is

Végre el lehet hinni ebben a csontig lerabolt, nyomorba döntött országban, hogy igenis van értelme tisztességesnek lenni. Nem csak a fideszes maffia tud “gazdasági eredményeket” felmutatni. Pedig óriási a szorítás Pécsen és az átvilágításon.

Régi büntetőjogi ismeret, hogy a büntetés súlyosságánál sokkal hatékonyabb visszatartó erő a büntetés elmaradhatatlansága.

A középkorban sok volt a nyilvános kivégzés a piactereken. De tudható, hogy a zsebtolvajok pontosan ezek alatt lopták a legtöbbet, miközben egy visszaeső társukat végezték ki éppen!

Olyan ember nincs, aki nem hibázik életében

Én is vétettem már hibát a munkám során és fogok is még vélhetően. De egészen más, ha szándékosan egy egész államberendezkedést állít valaki az ország lerablásának szolgálatába, ahogyan Orbánék tették. A törvényhozás, a végrehajtó hatalom és mára már az igazságszolgáltatási szervezet jelentős része azon ügyködik, hogy a maffia lopása ne derüljön ki, illetve ne lehessen őket törvényesen felelősségre vonni. Ebben a kényelmes pozícióban rabolja ki Orbán az országot immár 11 éve úgy, hogy lényegében senkitől nem kell tartania.

“Mindenhol mi vagyunk!”

– gondolja a Fidesz maffia és igazuk is van. Erre jött egy vidéki polgármester, Péterffy Attila és ügyvédi csapatával elkezdte szétrugdalni az elbizakodottság, a sérthetetlenség gőgjét. Először vesztegetéssel is próbálkozhat a rendszer, pl. támogatási pénzek belengetésével, de ez nem vezet eredményre. Aztán jön a kézivezérelt nyomozó hatóság és megszüntetnek ügyeket. De mint a fenti eset is mutatja, mi megyünk előre.

Pécs nem alkuszik!!!

Nem lehet hinni abban mostantól kezdve, hogy a tolvajok rendszere örök! Nem lehet biztonságban a jövőben semelyik állami bűnöző. Mostantól kezdve a fideszes tolvajoknak tartania kell attól, hogy egyszer valahol egy titkos találkozón összefog egy maroknyi, elszánt igazságkereső, mint a pécsi ügyvédek Cattani kommandója, aztán rájuk dönti a biztonságosnak és öröknek hitt rablóvár falait!

Most már ettől retteg Orbán. Pontosan tudja, hogy a játszma a végéhez közeledik. Ezért lop a korábbiaknál is nyíltabban, gátlástalanabban a bűnszervezet. Elvitték privibe az egyetemeket, a járvány helyzettel visszaélve lélegeztetőgép biznisz útján folyatták be a zsebükbe a közpénz milliárdokat, miközben világelsők lettünk covid halálban. Tiborcz királyfi és Rasi hercegnő kimenekítve a spanyol Marbellára. Onnan csak egy ugrás az Emirátus, ahonnan nincs kiadatás! Folytathatnám vég nélkül.

De nem teszem. Eljött az idő Magyarok! El kell dönteni, hogy rabszolgák akartok lenni vagy Európa szabad polgárai. Én az utóbbira voksolok. Aki egyetért, annak április 3-án irány a szavazófülke! Nincs mentség az otthon maradásra!

( A szerző a pécsi átvilágító ügyvédcsoport tagja.)

Kapcsolódó

 

A pécsi átvilágítás üzenete

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.