A rend éber őreinek csapdái

Beleunt nemzetünk rendőrsége abba, hogy az autósok csak ott és akkor szabálykövetőek – tisztelet a kivételnek – ha tudják, hogy kamerákkal figyelik minden megmozdulásukat. A sumákságunk új lépésre késztette a rend érzékeny őreit.

Csapdahegyek várhatók

Bővítené a rendőrség a közúti ellenőrzési módszerek, eszközök körét például rejtve használt készülékekkel, mivel úgy értékeli, hogy az előre bejelentett ellenőrzések nem jelentenek megfelelő visszatartó erőt a szabályszegőknek

– derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményéből. Szerintük a közlekedők egy része csak addig tartja be a szabályokat, amíg úgy érzi, hogy a hatóság látóterében van.

Egy a police.hu oldalon megjelent közleményből alapvető változások derülnek ki a közlekedők ellenőrzésében.

“Az intézkedési kultúraváltás részeként a rendőrség vállalást tett a közlekedők irányába az előre bejelentett, jól látható módon végzett ellenőrzésekkel”

– áll a közleményben, de mára bebizonyosodott, hogy a rendőrség e vállalásával egyre inkább magára marad.

Ezért a közlekedési helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében a rendőrség a jogszabályok által biztosított keretek között szükségesnek látja az ellenőrzési módszerek, eszközök bővítését – jelezték.

A jogszabályok alapján az ellenőrzéshez használt készülék akár rejtve is használhatók, az ellenőrzéseknek ez a módja nemzetközileg elfogadott gyakorlat, Európa számos országában (például Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában, Csehországban, Németországban, Franciaországban) alkalmazzák.

Azt írják, nem a pénzünk kell nekik, hanem…..

Tudatták: a következő időszakban a rendőrség közlekedésrendészeti akciókkal és kampányokkal lép fel a legveszélyesebb közlekedési magatartások ellen és az olyan jogsértések feltárásáért, amelyeknek a közlekedésbiztonsági helyzet alakulására kiemelt jelentősége van.

A rendőrség kiemelte,

az ellenőrzések célja nem a bírságbevételek növelése, hanem a „negatív folyamatok megfékezése”, a közlekedésbiztonsági helyzet javítása.

Azt a rendőrség már korábban kénytelen volt elismerni, hogy jelöletlen autókból traffipaxoznak, azt azonban több érintett beszámolója ellenére tagadták, hogy a civil kocsikkal szabálytalankodásra kényszerítik a többi közlekedőt. A mostani bejelentés mindenesetre azt jelenti, hogy egyre több civil kocsi és rejtett traffipax vadászik majd a szabálytalankodókra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük