A Sándor-palota nem átjáróház, a képviselők nem vihetnek be semmilyen kütyüt….

Ez közelíti a paranoiát! Új utasítás lépett életbe: a képviselőktől el kell venni a kép- és hangrögzítő eszközöket, és amúgy sem járhatnak csak úgy ki-be Áder hivatalában.

Érdemes 007-es filmeket nézni!

Nem tudni, hogy a rendelkezés megalkotói James Bond-kedvelők-e és gondoltak a puskává alakítható síbotra, a cigarettára, amit használója, ha meggyújt és valaki felé irányít, rakétakilövőként funkcionál, – persze dohányozni már nem lehet középületben – vagy a walkie talkiera, amit ruhakefének álcáztak. Egy biztos: a rettegés a tetőfokára hágott. Érthető a félelem, hiszen a nap, mint nap napvilágra kerített hangfelvételek nem Fidesz-kiváltság, róluk is készülhet hasonló.

Az ORFK módosított beléptetési szabályzata szerint

az őrök megadott helyre kísérik majd a Sándor-palotába hivatali időben, de meghívás nélkül érkező országgyűlési képviselőket, akik csak

“képviselői feladataival összefüggésben, a képviselői igazolványának felmutatása mellett”

engedhető majd be az épületbe. A képviselő érkezéséről az őrségnek haladéktalanul értesítenie is kell a főigazgatót, a képviselőket fogadó személy megérkezéséig pedig az őrségnek kell gondoskodnia arról, hogy

“a képviselő az erre a célra kijelölt helyen várakozzon”.

Az utasítás kitér a

“kép -és hangrözgítésre alkalmas eszközök”,

vagyis főleg az okostelefonok használatára is, ezeket megtiltják, az átvizsgálásnál talált eszközöket egy zárt helyen őrzik meg. Ha valaki nem adja le a mobilját, akkor a Sándor-palota őrsége megakadályozhatja a belépését.

Változik a magas rangú állami vezetők beléptetési rendje is:

bár a korábbi szabályozás alapján személyazonosság ellenőrzése nélkül beengedték őket, most már többek között az MTA, az Állami Számvevőszék, a Magyar Művészeti Akadémia, a jegybank, az Országos Bírósági Hivatal, valamint a Legfőbb ügyészség vezetőjének kilétét is ellenőrizhetik, okmányt kérhetnek tőlük az őrség tagjai.

Mentességet ez alól csak a legszűkebb hatalmi kör kaphat:

természetesen az államfő, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, valamint kísérőik és családtagjaik, de nem kell személyit mutogatnia a minisztereknek sem. Ugyanez a szűk csoport mobilt, diktafont is korlátozás nélkül bevihet az épületbe.

(forrás: nepszava.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük