Hány magyar embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy elzavarjuk Orbánt?

Sajtóhírek szerint újabb 10 milliárdot költ el a Fidesz kormány a Soros György arcképével ellátott plakátokra. Az elmúlt valamivel több, mint két év alatt ez már a 13. hasonló – egyben a legnagyobb összegű – megállapodás. A párt hatalmának a bebetonozását szolgáló kampányokra ez idő alatt 56.6 milliárd forintot fizetettünk.

Nem elírás: fizettünk, hiszen a mi pénzünket herdálja el Orbán

Miközben az egészségügy a tönk szélén van, nincs elég orvos, szakápoló, nincs elég CT, MRI, nincs elég radiológus, altatóorvos, a várólisták csak nőnek, akinek nincs pénze a magánegészségügyre– ahol minden elérhető azonnal–, annak az életesélyei jelentősen csökkenek, addig mintegy két év alatt 56 milliárdot vert el a Fidesz a semmire. Egy vagonnyi pénzünkbe van, hogy Orbán még évekig uralkodjon rajtunk. Még fizetünk is azért, hogy egy zsarnok terpeszkedjen a Karmelita kolostorban.

Az állampárt közpénzből jól ellátott propagandistái – Rogán és Habony – egy 90 éves, idős embert pécézték ki gyűlölendő ellenségnek. Soros csak annyiban felelős, hogy a Fidesz megalakulása időszakában pénzével támogatta Orbánékat. Segített abban, hogy kiépüljön a párt infrastruktúrája, külföldi egyetemeken tanulhattak a Fidesz ma is meghatározó arcai. Ha nincs Soros, akkor talán ma nem kellene elviselnünk egy mini diktátor hatalmi mániáját. Ma már biztos nem Orbánban látja az egyébként kettős állampolgár milliárdos a magyar demokrácia védőangyalát. De mi meg megszívtuk!

Az ország folyamatosan a gyűlölet lázában ég,

már 2002 óta. Akkor a demokratikus játékszabályokat elfogadni képtelen Orbán a végletekig korbácsolta az indulatokat. Emlékszünk a Testnevelési Főiskolán elmondott beszédére, majd a bukást követően a Dísz téren kijelentette, a “haza nem lehet ellenzékben”:

„Haza akkor is van, ha idegen hatalmak befolyása alá kerül, ha tatár, ha török dúl. Haza akkor is van, ha a történelmi viharok rázzák. Haza akkor is van, ha nem a miénk a kormányzati felelősség. A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk. Meglehet, pártjaink és képviselőink az Országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem lehetünk, és nem is leszünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben.”

A haza pedig Orbánt jelenti, akinek jár a kormányfői szék

2010 után mindent meg is tett azért, hogy Magyarország “örökös” miniszterelnöke legyen. Ma -régi vágyát teljesítve–a Várból néz le alattvalóira.

Hatalmához görcsösen ragaszkodva, építi az uralkodói dinasztiát

Napjainkban már az Orbán família az ország legtehetősebb családja. A koronázáshoz minden díszlet adott, már talán csak a Dunának kellene befagynia. Az ország Orbán bábszínháza, korona nélkül is királyként uralkodik.

Orbán évek óta a menekültekkel, Brüsszellel és Sorossal riogatja a magyarokat. Ehhez minden a rendelkezésére áll, közpénz annyi, mint a pelyva. Hazugságáradat elárasztotta az országot, az emberek többsége életében nem látott menekültet, mégis felült erre a vonatra. Azzal sem foglalkoznak, hogy Brüsszel pénze nélkül a magyar gazdaság működésképtelen lenne, az euró milliárdok tartják csak lélegeztetőgépen. Az unió pénze nem büdös, hisz’ ezt lopják el a hatalom birtokosai, ebből élnek úgy, mint a Horthy -korszak mágnásai. Orbán feltételezett magánvagyona ma már az euró milliárdot is meghaladja.

Vajon nem azzal kellene védeni a magyar embereket,

hogy ha betegek, akkor időben jussanak a megfelelő ellátáshoz, ne a pénztárca vastagsága döntsön az életről? Akinek nincs pénze, az dögöljön meg? Évente egy 30 ezres városnyi magyar ember hal meg azért, mert nem jutott időben a szükséges kezeléshez. Egykor ellenzékben Orbán még erről beszélt:

“Elég volt, hogy a beteg embereket, a súlyos sérülteket ellátás helyett ide-oda küldözgessék az országban. Elég volt az elszegényedésből, hogy az emberek milliószám nem tudják hó végén kifizetni a számláikat. Elég volt abból, hogy a kormány nem veszi ember számba az időseket, a betegeket, a diákokat, a rászorulókat.
Elég volt a kíméletlenségből, az érzéketlenségből, elég volt abból, hogy egyre nehezebb megélni, miközben egyre többet dolgoznak az emberek. Elég volt, hogy egyre kevesebb jut azoknak, akik gürcölnek, gyereket nevelnek, egymásról gondoskodnak, becsülettel próbálnak fennmaradni, miközben egyre több jut a léhűtőknek, a hazudozó milliárdos szélhámosoknak, az állam védelmét élvező ügyeskedőknek. Elég volt abból, hogy mindent elvesznek, amiért az emberek megdolgoztak, és mindent eladnak, ami az emberek közös vagyona.”
(Részlet Orbán Viktornak az őszödi beszéd évfordulóján elmondott beszédéből. Elhangzott a 2007. szeptember 18-i Fidesz-gyűlésen.)

Nincs senki ebben a szerencsétlen országban, aki szembesítené Orbánt azzal, amiről több mint egy évtizede beszélt?

Feledékeny országban élünk?

Vajon azok a Fidesz szavazók, akik Orbánban a messiást látják, nem gondolkodnak – csak egy keveset, nem kell nagyon az agyukat erőltetni-, hogy ők is lehetnek betegek, és akkor meg tudhatják, milyen is az orbáni egészségügy? Normális országban élünk?

Hol van az a határ, amikor a magyarok többsége azt mondja, ennek a léhűtő bagázsnak mennie kell? Hány honfitársunknak kell még meghalnia ahhoz, hogy ráébredjünk arra, elég volt? Egyszer mindenkire sor kerülhet…….és akkor keserű lesz a szembesülés azzal, hogyan tette büntetőtáborrá a magyar egészségügyet Orbán Viktor! Akkor már cseszhetjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük