A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy ne új fővárosi szuperkórházat építsenek „kint, a semmi közepén”, hanem a budai Szent Imre Kórházat fejlesszék úgy, hogy alkalmas legyen 24 órás sürgősségi ellátásra.

[mnky_ads id=”10551″]

Veszélyben vannak a terhes kismamák

A párt budapesti képviselője a Szent Imre Kórház előtt tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy amennyiben a DK kormányra kerülne, mindent megtenne azért, hogy az orvosok, az ápolónők, az egészségügyi dolgozók megkapják a bérüket.

[mnky_ads id=”10552″]

Gy. Németh Erzsébet a témához kapcsolódva kijelentette, hogy Újbudán veszélyben vannak a terhes kismamák. A XI. kerületi képviselőjelölt arról beszélt, hogy Újbudán, Budafokon és az agglomerációban a megfelelő szakemberek hiánya miatt december közepe óta nem végeznek nőgyógyászati ultrahang-vizsgálatokat. Elmondta, egy őket megkereső kismama arról számolt be, hogy két alkalommal is kénytelen volt magánrendelőben megcsináltatni az ultrahang-felvételeket.

Pártpolitizáló egyházak

Egy családbarát kormány nem teheti meg, hogy pénzhiány miatt ne végezzék el ezeket a vizsgálatokat – összegzett.

A politikust kérdezték Gyurcsány Ferenc pártelnök előző napi kijelentéseiről, amelyek szerint kedvezményeket vonnának el egyes „pártpolitizáló” egyházaktól és egy független bizottsággal vizsgáltatnák az egyházi pedofil ügyeket.

A képviselőjelölt azt mondta, hogy azok az egyházak, amelyek a Fidesz szekerét tolják, nem függetlenek. Megengedhetetlennek nevezte, hogy egy egyházi iskolába járó diák után háromszor annyi állami támogatás jár, mint egy állami vagy alapítványi intézményben tanuló társa után.

Pedofil ügyek

Egy újabb kérdésre hozzátette: mindenki el tudja dönteni, hogy mely egyházak folytatnak pártpolitikát.

A pedofil ügyek kivizsgálásához kapcsolódva leszögezte: egyetlen ilyen esetet sem lehet megengedni.

(Forrás: MTI)

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét