A svájciak nemet mondtak arra, hogy a nemzeti jog felülírja a nemzetközit!

A jobboldali-populista SVP, „a svájci emberek pártja” kezdeményezésére népszavazást tartottak a hétvégén (a függetlenségére hagyományosan kényes) Svájcban arról, hogy a svájci jog minden esetben élvezzen elsőbbséget a nemzetközi jogi kötelezettségekkel szemben.

67 %

A közszolgálati SRF televízió által közölt eredmények szerint a voksolók 67 százaléka szerint rendben van az, hogy a nemzetközi jog erősebb hatállyal bír mint a nemzeti jogszabályok.

A BBC tudósítója szerint az eredmény nagy blama a jobboldali pártnak, amely évek óta azt hangsúlyozza, hogy Svájcnak lazítania kell kapcsolatain az Európai Unióval, és korlátoznia a bevándorlást.

A tudósítók szerint NEM-kampányt folytató pártok, vállalatok és civil szervezetek el tudták hitetni a választópolgárokkal, hogy a törvény elfogadása súlyos károkat okozott volna az ország nemzetközi megítélésében.

kérem

a nemzeti szuverenitás és identitás mellett kardoskodott, de nehezen tudták eladni a koncepciójukat, mivel győzelmük esetében több ezer nemzetközi jogi és kereskedelmi szerződést kellett volna újratárgyalni és ez hamar éreztette volna hatását az állampolgárok mindennapjaiban is.

Mit tesz, ha az emberek tudnak, mernek gondolkodni!

Napi 2.200 milliárdot kapunk az Uniótól, hogy leszokjunk a hátranyilazásról és a szotyiköpésről ….

Ezzel szemben Magyarországon a csapból is az folyik, ráhúzva minden felvetődő problémára, hogy az Európai Unió támadja az országot és el akarja venni a szabadságunkat. Egy szervezet, aminek a tagjai vagyunk, aminek a segítsége nélkülözhetetlen az ország jövője érdekében. Mecsoda különbség!

„Eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól , vízvezetékhálózattól…” mit tett az unió értünk?

Uniós biztos: biztonsági kockázatot jelent az állampolgárság-kereskedelem

(forrás: 444.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük