Slomó, tényleg?

Értem én, hogy minden vallási vezető célja, hogy egyháza fejlődjön és virágozzék, de mielőtt a regnáló hatalommal közelebbi ismeretséget köt egy rabbi, nem kéne kicsit körültekintőbben utánaolvasni annak, hogy az előnyökért cserébe mire használják majd fel? Mert nincs ingyen ebéd, ez az évezredek alatt egyértelműen kiderült.

Slomó, tényleg….?

Szentesi Zöldi László közösségi oldalán írt az “ő zsidójukról”, aki ebben az esetben Köves Slomó, at EMIH vezető rabbija:

“Köves Slomó megint mondott valami fontosat.

“Jelenleg két nézet osztja meg a nyugati világot. Az egyik egy univerzalista és globalista világnézet, amely szerint az emberi jólét biztosítéka az univerzalizmus, az értékek felett állás, a multikulturalizmus, a határok lebontása. A másik szellemi irányzat szerint azonban nincs olyan, hogy értéksemlegesség, a világbékét nem az identitásalapú közösségek és a nemzetállamok lebontása, hanem ezek együttműködése biztosítja. Ebbe a világnézeti vitába gyakran behivatkozásra kerül a II. világháború és a holokauszt tragédiája, a zsidók mint áldozatok szimbóluma. Mindemellett viszont Izrael a nemzetállamok netovábbja, így gyakran az a disszonáns helyzet alakul ki, hogy éppen azok jeleskednek az Izrael-ellenességben, akik a II. világháborúra és a holokausztra hivatkozva határozzák meg erkölcsi fundamentumaikat.

Ez az ellentmondás akkor válik aztán igazán feloldhatatlanná, amikor a zsidó áldozati szimbólum helyét átveszi a palesztin jelképvilág, és megszületik az újbaloldali antiszemitizmus. Ebben a katyvaszban nekünk, akik megéljük a zsidóságunkat, mégiscsak az a legfontosabb, hogy nyugalomban és fizikai biztonságban élhessünk.”

Slomó, tényleg…?

Köves rabbi okos ember, nem gondolom, hogy nem számított arra, hogy vele példálózva Szentesi-Zöldi, a Bayer-show visszatérő vendége nem úgy állítja be megszólalásait, tetteit, hogy azokkal demonstrálhassa, hogy az őt eltartó rezsim egy fikarcnyit sem antiszemita, sőt.

Köves rabbi biztosan találkozott a közelmúltban az országot beterítő Soros-gyűlölet formáival, azzal, ahogy belerágta az arra fogékonyak lelkébe magát a gyűlölet. Ez némi távolságtartásra kellett volna késztesse mindannak ellenére, amit a regnáló a fej-félrefordításért cserébe egyházának juttatott.

 

Slomó, tényleg…?

Rabbi, valóban azt hiszed, hogy adott esetben a felhergeltek előbb megkérdezik, hogy EMIH-hívő vagy, vagy MAZSIHISZ-es és csak utána ütnek?

A Köves Slomó – Schmidt Mária duó közös produkciója: a Sorsok Háza

Lássuk, hogyan reagáltak a bejegyzésre! Kattintson, tanulságos….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük