A Szabad Városok Szövetségének polgármesterei “sereget” toboroznak

Ahogy várható volt, a kormány legutóbbi, az önkormányzatokat mérhetetlenül sújtó intézkedései után nem sokat váratott magára a polgármesterek egy csoportjának, nevezetesen a Szabad Városok Szövetsége tagjainak reakciója.

Szabad Városok polgármestereinek nyilatkozata

A polgármesterek akik valamennyien ellenzéki indíttatásúak, azaz a kormánnyal szembe választotta meg őket településük felhívásukkal keresik azokat a polgárokat, akik szintén felháborítónak tartják, hogy  kormány ahelyett, hogy minden segítséget megadna a védekezés legfontosabb szereplőinek az önkormányzatoknak, kivérezteti azokat.

Mindannyian tudjuk: a koronavírus-járványt és a nyomában fellépő társadalmi-gazdasági válságot csak nemzeti összefogással tudjuk legyőzni. Az önkormányzatok eddig fontos részesei voltak ennek az összefogásnak. Erejüket megfeszítve látták el a védekezésben rájuk hárult feladatokat – érdemi központi segítség nélkül.

fogalmaznak az aláírók.

Az aláírók továbbiakban -még a konkrét felhívás előtt- arról beszélnek, hogy a kormány megszorításai milyen módon gátolják a frontvonalon lévő önkormányzatokat a védekezési munkájuk elvégzésébe, hiszen “nemhogy utánpótlást nem ad, azt az eszközt is elveszi, amivel eddig felvették a harcot“.

Cél a településeken élő polgárok megóvása

“Polgármesterként mi a településeinken élő polgárok megóvására, a róluk való gondoskodásra esküdtünk fel. Ilyen helyzetben a szolidaritás és a közös cselekvés a megfelelő válasz. Nem kérünk mást, csak amit egyre nyomatékosabban kér a kormány is az állampolgároktól: együttműködést. Felszólítjuk ezért a kormányt, hogy vonja vissza az eddigi megszorító intézkedéseket és a gazdasági és szociális válságkezelés lépéseiről haladéktalanul kezdjen egyeztetést az önkormányzati szövetségekkel.”

A felhívás végén, amelynek 41 aláírója között több más mellett Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Márky-Zay Péter Hódmezővásárhely, Botka László Szeged, Péterffy Attila Pécs, Mirkóczki Ádám Eger polgármestere is ott van, arra kérik az önkormányzatiság demokratikus alapelvéhez ragaszkodó polgárokat, hogy aláírásukkal csatlakozzanak a felhíváshoz: https://szabad.ahang.hu/petitions/kiallunk-az-onkormanyzatok-mellett

 

Egy hozzászólás itt: “A Szabad Városok Szövetségének polgármesterei “sereget” toboroznak

 • Avatar
  2020.04.08 - 02:42
  Közvetlen hivatkozás

  Talán a balliberálisok âltal terrorizált városokat akaratátok írni, nem komcsikáim?
  Lejönni a cikkeitekből, hogy visszasírjátok kohn – kun Béla elvtársotokat. Legszívesebben megint proletár diktatúrát csináljátok.
  De szívni fogtok: az összes “ellenzéki” vezetésű város pár év alatt csődbe megy. Mert a libsibolsikra leginkább a tolvajlás és az ostobaság a jellemző, lásd karácsony agyhalott Gergely.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük