Válságkezelő alapjövedelmet vezetnek be az I. kerületben – most, nem részletekben egy év múlva!

Az Orbán-nehezítette állapotban lévő önkormányzatok közül elsőként az I. kerületi polgármester, V. Naszályi Márta és a testület döntött úgy, hogy nem elégszik meg a kormány által bejelentett, nem azonnali segítséggel és “saját lábára áll.

Válságkezelő alapjövedelmet vezetnek be

Budavár polgármestere közösségi oldalán jelentette be:

“VÁLSÁGKEZELŐ CSOMAG

V. Naszályi Márta polgármester ismertette az I. kerület válságkezelő csomagját.

  • ? 1 darab ingyenes mosható, fertőtleníthető vászonmaszkot adunk minden háztartásnak. A maszkot az Önkormányzattól kell kérni, önkénteseink viszik majd ki.
  • ? 3 hónapos fizetési moratóriumot adunk lakásbérlőinknek és üzletbérlőinknek, amennyiben ezt kérik.
  • ? Azoktól a már bezárt üzlethelyiségektől, amelyek igényt tartanak rá, jelképes, 50 forint/négyzetméteres bérleti díjat számolunk fel – a minimum bérleti díj pedig 10 ezer forintra módosul.
  • ? Az eseti települési támogatás összegét felemeljük évi 105, illetve 140 ezer forintra, az egyszeri kifizetést pedig 35 ezer forintra, ezt mindegyik kerületi lakó kérvényezheti.
  • ? 15 ezer forintra emeljük a szociális étkezési kártyára fizetett támogatást.
  • ? Kríziscsoportot hozunk létre a Polgármesteri Hivatalban, akik gyorsított ügyintézéssel kezelik az eseti települési támogatásra vonatkozó kérelmeket.
  • ? Célzott támogatást adunk a Népjóléti Közalapítványnak, válságkezelő alapjövedelem céljára. Ez azt jelenti, hogy 100 ezer forintra egészítjük ki a rászorulók (gyermeküket egyedül nevelők, munkanélküli segélyre már nem jogosult munkakeresők, munkájukat a járvány miatt elveszítők, egyéni kis- és középvállalkozók akiknek bevétellehetőségei megszűntek, minimálnyugdíjasok, illetve azok gyermekesek akiknek az egy főre jutó jövedelme családi pótlékkal kiegészítve sem éri el ezt az összeget) jövedelmét az elkövetező 3 hónapban.

Kérjük, ha megtehetik, a válságkezelő alapjövedelem céljára a Népjóléti Közalapítványt támogassák!”

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük