A SZFE és a Patyomkin páncélos! – jogos a pátosz

Az Orbán féle “újbeszél” lényege, hogy nem a szavak valós, akár több évezredes értelmét használja, hanem amit a Főmérnök tulajdonít neki. Nem kell emögött tudományos indokot keresni, mert nincs is. Orbán egyszerűen bunkó, nem ismeri pl. az idegen szavak értelmét, ezért tetszőlegesen használja őket, amik aztán önálló életre kelnek. De átírnak mindent, a történelmet, a pszichiátriát, filmművészetet is.

Eisenstein és a Fidesz

Olvastam, hogy Eisenstein szovjet filmrendező 1925-ben készült alkotása, a Patyomkin páncélos is csak kommunista propaganda, fércmunka a Fideszes irányvonal szerint. Ezzel szemben az a helyzet, hogy a világ legelismertebb nyugati, értsd kapitalista országbeli filmkritikusai 1958-ban egy szavazást tartottak, amin a világ tíz legjobb filmje közé választották. Annak ellenére is, hogy egy fekete-fehér, feliratos némafilm! Persze értem én, hogy Orbánék rettegnek tőle, ezért rásütik a kommunista bélyeget, hiszen a Szabadságról szól. Nem a Fidesz féléről, hanem az igaziról.

Lázadás!!!!

A film valós eseményt jelenít meg, az 1905-ös odesszai matrózlázadás történetét. A Putyin féle nosztalgiával szemben a cári Oroszország valóban a népek börtöne volt. Alul éhező, nyomorban, rabszolgasorban tartott tömegek, a Volgán felfelé hátukon kötéllel hajókat vontató nők stb. Felül a fényűző életet folytató, pompás palotákban bálozó, meg francia pezsgő patakokban fürdő cári család, nemesek és gyáriparosok.

A hadiflotta matrózait szinte állati sorban tartják. A Patyomkin páncéloson rothadó, kukacos húst akarnak etetni velük, amit megtagadnak, kitör a lázadás és átveszik a hajó felett az uralmat. A cár és vezérkara dühödten reagál. Egy egész hajórajt küldenek ellenük. Fantasztikus képsorok. Egyik irányból hegyes ék harci alakzatban közelít a flotta, élén a vezér hajóval. Szemből jön a páncélos egymaga. Felszólítják őket a megadásra, a lázadás befejezésére azzal, ha nem teszik meg, akkor azonnal szétlövik őket.

A Patyomkinon a matrózok gyakorlott mozdulattal betöltik az ágyukat, felkészülnek a harcra. Aztán megölelik egymást. Tudják, hogy semmi esélyük, néhány percen belül mind holtan úsznak a tengerben. De nem alkudnak, nem adják meg magukat! Amint lőtávolba érnek, az admirális kiadja a tűzparancsot. Ekkor megtörténik a csoda! A hajóraj ágyúi némák maradnak! A haditengerészek nem lőnek a saját bajtársaikra! A Patyomkin egymagában győz és büszkén siklik el a flotta hajói között.

A SZFE  ma a magyar Patyomkin páncélos

Bármi történik ezután, a hajóhoz hasonlóan örökre forradalmi felségterület marad! Egymaga száguld szembe Orbán aljas, mocskos, korrupt és lélek rohasztó rendszerével. Orbán odatett bábnak egy karrierista, nímand, gépesített lövészt, akinek nevére a magyar történelem sose fog emlékezni, de a diákokra igen. Mert ők képviselik mindazt, ami jó, ami helyes. A lelki tisztaságot, a szellem, a művészet szabadságát és az emberi tartást, amely nem hunyászkodik meg zsarnokok előtt!

Orbán pedig már retteg

Nem meri küldeni az oszlató rendőröket. Mert tudja, hogy a kétmilliós Budapesten fél órán belül lesz tízezer ellenzéki, aki odarohan és akkor kitör a forradalom. Nem a behazudott “fülkeforradalom”, mert jobboldali forradalom nincs, hanem az igazi. Inkább Führerhez hasonlóan bunkerben elbújva bíztatja harca seggnyaló seregeit. De már tudja, hogy közeleg a bukás.

Féltőn és szeretettel gondolok rátok Diákok! Mert Ti vagytok a Jövő, Ti vagytok a Haza! Magyarország még nem tudja, hogy mit köszönhet nektek!

"újbeszél"

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A SZFE és a Patyomkin páncélos! – jogos a pátosz

 • 2020.10.17 - 22:08
  Közvetlen hivatkozás

  Nagyon jo cikk – es nagyon remelem, hogy ezek a fiatalok gyoznek a csalo diktator ellen – hiszen mar valoban elkuldhette volna rajuk a TEK-et – megsem meri ezt a lepest megtenni!
  Ez egyszer nagyon elszamolta magat – es remeljuk, hogy egyre tobb hibat fog ejteni!
  Sajnos, a jarvanykezelesi dilettantizmusaba sokkal tobben halnak, haltak bele, mint ahanynak valoban el kellett mennie – fiatalok, alapbetegseg nelkuli emberek hunynak el intezkedesek, vedofelszerelesek hianyaban, mikozben a kommunikacio es az onfenyezes ezerrel megy.
  Egy biztos: Ezt a maroknyi fiatalt nem tevesztik meg a hazugsagok, nem engednek az eroszaknak: ha most elbuknak, akkor hosszu idore MINDENNEK befellegzett – nemcsak nekik!
  Hajra, fiatalok, tietek a jovo!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük