A szeszipari cégek mikor állnak át kézfertőtlenítő gyártására?

Bár a parlamenti rendszerben látszódik, mégsem tudtam ma elmondani azonnali kérdésemet Orbán Viktornak a Parlamentben. Az azonnali kérdés műfaja gyakorlatilag elérhetetlen a független képviselőknek, bár ma Kövér engedélyezte, hogy függetlenek is feltehessék a kérdéseiket, tekintettel a koronavírus-járványra, azonban mégsem kaptam szót – írta Székely Sándor független országgyűlési képviselő a szabad-as-a.blog.hu-n.

Fel nem tett kérdés….

„Tisztelt Miniszterelnök úr!

Egyre nyilvánvalóbb, hogy az elmúlt 60-70 év egyik legsúlyosabb válságával nézünk szembe. Van olyan állam, ami felkészülten várta mind gazdaságilag, mind pedig ellátó rendszerei felkészültségében is az előttünk álló nehézségeket. Az Igen Szolidaritás úgy látja, Magyarország nem ilyen. Az elmúlt 10 évben önök mindent csináltak, csak nem készültek fel arra, hogy mi van akkor, ha beüt a baj.

Márpedig tombol a járvány és Magyarországon, egy állítólag virágzó országban elfogyott többek között a kézfertőtlenítő is. Tudják ez az egyik dolog, aminek használata nélkül, biztosan nem lehet érdemben megállítani a járványt. Ehhez képest alig lehet kapni, ahol meg igen, ott nagyjából tízszeres árat kérnek érte.

Múlt csütörtök óta számos cégnél jelentek meg ún. “honvédelmi irányítócsoportok”

Az eddig közzétett 71 cég között azonban nem látunk szeszipari vállalatokat, miközben a világ számos nagynevű italgyártó cégei teljesen önkéntesen, humanitárius megfontolásból és ingyenesen kezdett el forgalmazni 60-80 %-os alkoholtartalmú kézfertőtlenítő készítményeket. Idehaza hasonló kezdeményezésről nincs tudomásunk.

Kérdezem tehát:

tervezik-e, hogy a kézfertőtlenítő szerek katasztrofális hiányát ellensúlyozandó a pálinkafőzdéket és egyéb szeszipari vállalatokat arra szólítják fel és ösztönzik, hogy ebben az időszakban kapacitásaikat és felhasználatlan párlataikat kézfertőtlenítő gyártására használják, és azokat ingyenesen adják a lakosságnak illetve a kórházaknak?

Székely Sándor
független országgyűlési képviselő
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük