„Adjatok egy jobbik világot” (Ady)

Tegnap reggel, amennyire ez 50 perces közös vonatozás közben lehetséges, megismerkedtem egy jobbik világgal…

Útitársam ránézésre hajléktalannak tűnt, de amikor megszólalt, kiderült, hogy tudós.

Régóta izgatják őt a világ titkai, és nagyon sok mindenre rájött már. Például arra, hogy az emberiség nagy tévedésben él: szinte semmi sem igaz abból, amit önmagáról, a világról gondol.

A tudomány is nagy tévedés, a tudósok pedig elmebetegek (nem kérdeztem rá magát tudósnak tartó útitársam állapotára): Einstein paranoiás, Newton skizofrén volt.

Képtalálat a következőre: „Einstein képek”

Természetesen nem tudom olyan rendszerezetten bemutatni azt a világot, ahogy útitársam beszélt róla – csupán legfontosabb jellemzőit próbálom fölidézni.

Idő nincs – a róla szóló képzetek is a nagy tévedések közé tartoznak. Valójában élet sincs: amit annak neveznek, az útitársam szerint a kozmosz katalizátora – ez, mint mondta, eklatáns.

Vámpírgalaxisok alakulnak ki, a Nap is fölfalja bolygóit. Fontos tudni, hogy ősrobbanás nem volt – ez is eklatáns, és talán útitársam legfontosabb fölismerése, mert többször is hangsúlyozta.

Az emberiség szintén nagy tévedés, ráadásul degenerálódik: vissza fog hullani a fekete lyukba. Nem véletlen, hogy egyre több a dinoszaurusz külsejű ember meg a homoszexuális.

A fentiek és más fontos ismeretek hallatán elábrándoztam kicsit: egész rendes, élhető, racionális világnak tűnik. Arról a kis buzizásról legközelebb majd beszélgetünk még, de különben nincs benne semmi aljas.

Egy szó sem esett háttérhatalomról, brüsszelitákról, migránssimogatókról, kereszténység megvédéséről, vizeinkben úszkáló nagy testű ragadozóról, Soros-tervről, -hálózatról, -bérencekről.

Boldogabb új évet kívánok…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük