Egyszer volt, hol nem volt…. – kezdődhetne, ha mese lenne, de nem az. A delmagyar.hu számolt be arról, hogy egy házaspár hazatérve utazásából, azt tapasztalta, hogy se villany, se villanyóra a házukban. Tartozásuk nem volt, figyelmeztető levelet nem kaptak, hogy galiba lenne.


A villamosművek nagy úr!

Még nem tudom, hol fogunk ma este aludni. Keresünk majd egy hotelt

– mondta a portálnak hétfőn késő délelőtt szegedi házuk előtt elcsigázottan Szalai Ferencné, aki férjével tíz nap után vasárnap késő este arra ért haza Németországból, hogy nincs áram a házban. Mint kiderült, nemcsak áram nem volt a házban, de a villanyóra is eltűnt. Mivel semmiféle értesítés nem volt bedobva, először arra gondoltak, valaki ellopta a villanyórát. Hívták a rendőrséget, majd az áramszolgáltatót is.

A szolgáltató társaság emberei már estefelé kiérkeztek és tanácstalanul telefonálgattak össze-vissza, de nem jutottak közelebb a miértekhez – panaszkodott a házaspár. Ez, így télvíz idején érthető módon nem nyugtatta meg a ház tulajdonosait.

Böjte József: semmi szükség nincsen se villanyórára, se gázórára!

Bocsi, tévedtünk….

Az ügy pikantériája a fentieken túl, hogy mivel most vásárolt ingatlanról van szó, a lakók igyekeztek körültekintően eljárni, így mielőtt elutaztak volna betértek a szolgáltatóhoz is, elkerülendő a meglepetéseket.

Az áramszolgáltató ügyfélszolgálatán november 28-án jártak, hogy szerződést kössenek, ahol – állításuk szerint – az ügyintéző lassú számítógépére hivatkozva nem tudta kinyomtatni a dokumentumot, de megnyugtatta őket, hogy majd kiküldik postán. Azt is megbeszélték, hogy december 13-án jönnek ki az áramszolgáltató szakemberei, hogy ellenőrizzék az órát és az áramhálózatot.

Az áramszolgáltató elismerte, hogy hibáztak,. Visszaszerelni viszont csak a cég valamelyik szerződött partner-villanyszerelője tudja. Kaptak egy listát róluk azzal, hogy telefonáljanak, és egyeztessenek valamelyikkel időpontot. Legtöbbjük január végénél előbb nem tudott volna jönni.

Egyszerűen megdöbbentő. A szolgáltató hibájából elviszik a villanyóránkat, és nekünk kell telefonálgatnunk, hogy találjunk egy szerelőt, aki visszateszi

– mondta a házaspár a portálnak cseppet sem őszintén nevetve az abszurd helyzeten.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét